Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Decembrie, luna poveştilor de iarnă

Decembrie, luna poveştilor de iarnă

0
Decembrie, luna poveştilor de iarnă
girl-woman-smile-winter-snow-fashion-wallpaper-1680x1050
Nu vi se pare că Decembrie este cea mai frumoasă lună din an? O lună plină de poveşti magice, de candoare, de arome, de sărbătoare, de vise, zâmbete, prietenie şi iubire. Aş spune că Decembrie uneşte oameni. Oamenii certaţi sau supăraţi par a trece peste atunci când se lasă înconjuraţi de fulgi de zăpadă şi se gândesc ce ar putea oferi persoanelor dragi din viaţa lor, pentru a le face o mică bucurie. Pentru că, dragii mei, Decembrie poate îngheţa totul în jur, dar dezgheaţă inimi!
Să vedem întâi ce înseamnă Decembrie. Este a zecea lună în calndarul roman, iar denumirea provine din latinescul „decem” (zece). În calendarul românesc, se mai numeşte „Undrea”, „Indrea” sau „Andrea”, care ar proveni de la numele Sfântului Andrei. De asemenea, lunii Decembrie i se mai spune şi „Neios”, de la ninsorile pline de poveste aduse de Crăiasa Zăpezii, atunci când, preschimbată într-un fulg de nea, coboară din palatul ei de cleştar pe pământ şi îşi caută iubitul printre mestecenii albi.
Vedeţi? Însăşi luna este o poveste. Cum să nu se petreacă poveşti în Decembrie? Cum să nu te bucuri de Moş Crăciun, precum un copil? Cum să nu-ţi aducă fericire brăduţul pe care îl aduci cu drag în casă şi te gândeşti cum să-l împodobeşti, învârtindu-te în jurul lui cu o cană de vin fiert ce umple casa de miros de scorţişoară?
Ce recomand eu să faceţi în această lună din 2016? Să vă bucuraţi de fiecare zi, de fiecare moment, de fiecare lucru, fie el şi mărunt, dar cu o însemnătate mare în suflet. Fiţi buni, lăsaţi răutăcismele, mângâiaţi-vă şi mângâiaţi! Dăruiţi cât de mult puteţi! Întindeţi-vă braţele şi primiţi zăpada în inimile voastre!
Ce planuri aveţi voi pentru luna decembrie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!