AcasăRetete“Desfrâu” culinar: Mâncare chinezească cu soia și ciuperci

“Desfrâu” culinar: Mâncare chinezească cu soia și ciuperci

Published on

spot_img

Mi-am propus să mănânc cât mai multă soia. Toată săptămâna următoare îndeosebi. Nu am suportat-o niciodată. În copilărie eram sătulă până peste cap de ea, pentru că tot aduceau ai mei de prin străinătate. Dar pentru că nu știu ce să mai mănânc în Săptămâna Patimilor, am zis să fie un meniu diversificat, pentru că doar cu salate și cartofi sigur n-am să rezist. Rețeta de mai jos am făcut-o aseară. Bineînțeles, carnea este și va rămâne întotdeauna pe primul loc. Dar o dată, de două ori pe an n-am să mor :).

Înainte de a vă spune rețeta, vă zic așa: vreau drepturi de autor, în caz că o pregătiți și voi 😅. Păi, serios, nu e luată de nicăieri, nu m-am inspirat de la nimeni, am adăugat fix ce am considerat eu (sigur, potrivit papilelor mele gustative). Ok, glumesc. Știți, probabil, că nu poți avea drepturi de autor pe rețete. Și nici brevet de invenție (patent) 🙂.

Ingrediente

3 bucăți de soia (felii)
2 ciuperci mari
1/2 morcov
1/2 ardei gras alb și roșu
sos de soia
sos de ardei iute dulce
o roșie
ceapă verde, usturoi, ghimbir
piper, cimbru, vegeta
tăiței chinezești

Mod de preparare

Am fiert soia cu puțină vegeta cam 20 de minute, apoi am scurs-o și uscat-o puțin în prosop de hârtie, după care am prăjit la foc mic în ulei de măsline. Pentru că am optat pentru puține ingrediente (mai exact pentru două porții), am renunțat la wok și am folosit o tigaie mai mare. Am dat deoparte și am pus ciupercile, după care le-am scos și pe ele și le-am pus alături de soia.

Am mai pus un strop de ulei de măsline, pentru că știți că ciupercile “înghit” mult ulei, și am călit ceapa verde. Am scos și ceapa și am călit apoi usturoiul cu ghimbir. După care am adăugat toate celelalte ingrediente puse deoparte (soia, ciupercile și ceapa), am pus roșia (luată din borcan, decojită, deși, în alte dăți, prefer să fie proaspătă), sosul de ardei dulce și am stropit cu puțin sos de soia. Am aruncat nițel piper și cimbru, am mai lăsat pe foc până s-au omogenizat toate, iar tot sosul l-am amestecat cu tăițeii deja fierți.

Nu mă laud. Încercați și voi și spuneți-mi ce v-a ieșit. Zic doar atât: este nemaipomenit de bună. Și, efectiv, îți inundă nările 😜.

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...
error: Content is protected !!