AcasăSanatateEducatie nutritionalaBăuturi naturale pentru detoxifierea de toamnă

Băuturi naturale pentru detoxifierea de toamnă

Published on

spot_img

La un moment dat, organismul are nevoie de o detoxifiere. Toxinele acumulate duc la apariția problemelor de sănătate, corpul fiind incapabil să își îndeplinească funcțiile obișnuite, cum este absorbția substanțelor nutritive de care are nevoie.

Majoritatea acestor toxine se depozitează în plămâni, rinichi, stomac și colon, motiv pentru care te simți rău de multe ori. Există nenumărate rețete și tratamente care te ajută să îți detoxifici corpul natural. Cu toate acestea, este important să începi să ai o alimentație care menține corpul fără toxine și chiar să le elimine pe cele care deja există.

Alimente care îți detoxifică organismul

Un corp sănătos, lipsit de toxine îți va oferi mai multă energie. După cum am spus mai sus, există câteva alimente care au capacitatea de a detoxifia organismul, și anume:

Sfecla roșie

Această legumă este excelentă pentru purificarea sângelui și hrănirea acestuia, la fel ca pentru ficat. Datorită unui amestec de compuși naturali care fac acest produs atât de unic, sfecla poate curăța ficatul și poate îmbunătăți performanțele acestuia.

Lămâia

Acest citric este ideal pentru curățarea ficatului grație conținutului său ridicat de vitamina C. Sucul de lămâie, odată ajuns în organism, filtrează substanțele chimice toxice din corp.

Usturoiul

Este excelent pentru combaterea bacteriilor și a paraziților intestinali și, de asemenea, ajută la curățarea căilor respiratorii ale mucusului.

Mărul

Merele conțin cantități mari de pectină, un tip de fibră excelentă pentru eliminarea toxinelor, în special din intestine și din tractul digestiv.

Afinele

Sunt unul dintre cele mai eficiente alimente pentru detoxifiere, deoarece acționează ca un analgezic natural care reduce inflamația și durerea. Afinele au proprietăți antibiotice care le fac ideale pentru combaterea bacteriilor, în special cele ale tractului urinar. Acestea pot ajuta și la tratarea afecțiunilor renale.

Semințele de in

Sunt sursă bogată de acizi grași Omega-3, ele fiind excelente pentru curățarea corpului în general.

Cel mai bun mod prin care te poți bucura de toate substanțele nutritive pe care le conțin alimentele enumerate mai sus este sub formă brută. Iată două rețete de băuturi-detox naturale:

Spanac și varză

Această băutură conține cantități mari de vitaminele A și E, care sunt excelente pentru prevenirea cancerului. În plus, sunt substanțele nutritive care combat îmbătrânirea celulară.

Ai nevoie de
– 1 legătură de spanac
– ½ de varză (mică)
– 100 ml apă (opțional)

Mod de preparare
Spală și taie mai mărunt spanacul și varza. Pune-le într-un vas înalt și procesează-le câteva minute cu blenderul. Adaugă apa pentru a obține un amestec omogen. Se bea pe stomacul gol, de trei ori pe săptămână.

Sfeclă roșie, măr și pară

Băutura naturală pe bază de sfeclă roșie, măr și pară este perfectă pentru prevenirea durerii de cap și întărirea sistemului imunitar. Este bogată în fibre, îmbunătățind digestia și durerea de stomac.

Ai nevoie de
– 1 cană de sfeclă roșie rasă
– 1 măr verde
– 1 pară
– 250 ml suc de mere
– 2 linguri de miere

Mod de preparare
Spală și curăță mărul și para, apoi taie-le cuburi. Pune-le într-un vas împreună cu sfecla, sucul de măr și procesează pentru câteva minute cu blenderul. Toarnă amestecul obținut într-o cană. Dacă vrei să îndulcești băutura, adaugă 1-2 lingurițe de miere. Se bea un pahar la micul dejun, de 2 sau 3 ori pe săptămână.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...

Test de CULTURĂ GENERALĂ: Fonetică, vocabular, morfologie, sintaxă

Asediul nesfârșit al generalului Cultură 👩🏻‍🎨 a luat sfârșit. Dar n-ați scăpat. Lansez un...
error: Content is protected !!