AcasăLifestyleDorul te omoară, nu iubirea! O altă boală care nu se tratează...

Dorul te omoară, nu iubirea! O altă boală care nu se tratează…

Published on

spot_img
Dorul şi lipsa trec cel mai greu. Iubirea se mai duce, trece de la sine, dar dorul te omoară. Nicio despărţire nu este uşoară. Oricum ar fi, lasă urme greu de vindecat. Amintirile te năpădesc şi simţi că te prăbuşeşti, că îţi iese inima din piept. Crezi că nu poţi continuă, dar o faci. Când trece, nici nu îţi dai seama. Dar până trece, albeşti jumătate.
Orice despărţire de o persoană pe care o iubeşti este cumplită. Soţ, iubit, părinte, frate, bunic, prieten. Pe toţi îi iubeşti diferit, dar o faci. Orice ruptură de fiecare dintre ei, indiferent la ce nivel vorbim, este dureroasă. Despărţirile conjugale trec mai uşor, cred eu. Da, simţi că se prăbuşeşte totul în jurul tău, că nimic nu mai este cum era, că viaţă ta nu va mai fi la fel, că eşti goală, singură şi nu ştii de unde să-ţi reiei viaţă. Stai ore cu telefonul în mâna, citeşti şi reciteşti conversaţiile, te uiţi la poze, plângi, dai cu pumnii în pereţi, te gândeşti să suni, te răzgândesti apoi…nu poţi să dormi, te trezeşti umflată de plâns, fără poftă de viaţă. Iei telefonul şi speri să vezi în el un mesaj de la el. Nu este, te apucă panică, te gândeşti că nu îi lipseşti sau că nu simte ce simţi şi tu. Dar ce contează el? Contezi tu care te usuci de dor şi nu ştii cum să te gestionezi.
Dar trece. Îl mai vezi într-o poză, mai vorbeşti cu prietenii despre el, te mai amăgeşti puţin, poate bifezi şi o împăcare, încă o despărţire, dar la un moment dat a trecut. Din ce în ce mai puţin, până se duce de tot. Nici nu îţi dai seama când şi cum.
Cum faci în situaţiile extreme, însă? Când vorbim despre o despărţire definitivă, produsă de moarte? Cineva drag al tău, brusc, nu mai este lângă ţine, că aşa a fost să fie. Nici nu contează motivele. Contează că nu mai e şi tu nu ştii cum vei trăi mai departe fără. Vei trăi, da, dar cum îţi vei alimenta dorul care te va inundă şi pe care îl vei purta după ţine toată viaţă ta de acum încolo? Întotdeauna m-am întrebat dacă… cel care „pleacă” suferă, poate mai simte sau nu, nu ştim, dar cei care rămân sunt demni de milă. Eu sunt demnă de milă pentru că, după nişte ani, mulţi la număr, nu am reuşit să scap de chin şi, probabil, nici nu voi putea vreodată, decât atunci când ne vom regăsi. Aşa se zice, nu? Hai, nu-mi tăiaţi aripile! 🙂

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Dezvoltare personală, „Matematica iubirii”. Cum am trăit prima experienţă

În ultimii ani, dezvoltarea personală a devenit o activitate la modă, îmbrăţişată de tot...

Topul meu. Parfumuri pe care nu pot să le uit

Cum spuneam și într-un articol precedent, parfumul este un accesoriu care nu ar trebui...
error: Content is protected !!