Acasă Carti Carti dezvoltare personala Somnul îți odihnește creierul și corpul, dar te scapă și de surplusul de kilograme

Somnul îți odihnește creierul și corpul, dar te scapă și de surplusul de kilograme

0
Somnul îți odihnește creierul și corpul, dar te scapă și de surplusul de kilograme

În timp ce jumătate din planetă se chinuie cu diete drastice, ore în sălile de sport sau tratamente miraculoase cu scopul de a da jos surpusul de kilograme, există studii care ne arată că somnul din timpul nopții chiar te ajută să slăbești, mai sănătos și mult mai plăcut.

Am tot auzit despre această metodă de slăbit, dar recunosc, nu am simțit-o niciodată pe pielea mea. Din contră. Deși îmi place să dorm, nu reușesc aproape niciodată să dorm mai mult de 8 ore pe noapte, chiar dacă aș fi avut nevoie, după o noapte, două, pierdute. Ritmul alert în care îmi desfășor activitatea, cel mai probabil, îmi crează insomniile și, da, atunci când nu dorm suficient, parcă mă simt mai „grea”. Știu că sună puțin ciudat, dar cam asta este senzația.

Se pare că somnul scurt mărește nivelul de grelină, un hormon care stimulează foamea, favorizând, în același timp, retenția de grăsime și reducând consumul de energie.
Specialiștii spun că o persoană care doarme șapte ore pe noapte și arde 2500 de calorii în timpul zilei, dormind o singură oră în plus, scapă de încă 147 de calorii, în aceeași zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!