AcasăCartiCarti dezvoltare personalaEl și ea, după despărțire. Cine suferă mai tare, femeia sau bărbatul?

El și ea, după despărțire. Cine suferă mai tare, femeia sau bărbatul?

Published on

spot_img

Nicio despartire, indiferent de motive, timp, perioadă sau vârstă, nu este comodă. Pentru unii mai mult, pentru alții mai puțin. Unii recunosc, alții se dau cocoși. Cei mai mulți susțin că bărbații sunt mai tari și nu se lasă afectați de rupturi de genul, în timp ce femeile fac adevărate drame. Complet fals! Într-o relație sunt doi, un el și o ea, în cazul nostru, iar dacă suferința îl cuprinde doar pe unul, înseamnă că celălalt nu a iubit destul. E simplu!

După împăcări cu bune și cu rele, încercări de a-ți salva relația care scârțâia, ați hotărât de comun acord să puneți punct poveștii voastre și să mergeți mai departe separat. Indiferent de cine a iubit mai mult și de nivelul implicării, o despartire ar trebui să însemne la fel pentru amândoi.

Ce face el?

Chiar dacă nu ar recunoaște că suferă, bărbaților le este greu să piardă confortul afectiv, pe care îl oferă o relație stabilă. Cel mai probabil, nu se plâng. Orice ar fi în sufletul lui, băbatul trebuie să fie bărbat până la capăt și să se comporte întocmai. Ei sunt mai practici, nu-și plâng de milă, nu le plac detaliile și nici explicațiile. Iau totul ca atare și merg mai departe către o nouă experiență. Chiar dacă, după câteva zile, încep să simtă lipsa femeii, să se gândească la ea, orgoliul de mascul este mai puternic și învinge orice gând de revenire.

O ieșire cu băieții la un spriț de vară ar putea fi remediul perfect și cel mai simplu mod de a uita grijile și supărarea. Bărbații evită să își exprime durerea prin cuvinte, lamentări sau lacrimi, pentru că le știrbește din masculinitate și nu ar suporta acest lucru. O altă partidă este de departe o altă metodă uzitată de bărbații care ies dintr-o relație. Pe principiul „cui pe cui se scoate”, cei mai mulți ies la „vânătoare”. Poate va avea o relație pasageră cu prima care-i iese în cale, cât să își dovedească veleitățile de câștigător. Nu este neapărat o variantă bună, dar merită încercată.

Ce face ea?

Femeile suferă mai mult și trec mai greu peste un final pentru că obișnuința este dată dracului și le este greu să lase trecutul în urmă. Va despica firul poveștii în mii de bucățele, disecate pe toate părțile, pe rând, cu fiecare prietenă. Se acuză pe ea, îl acuză pe el, încearcă să găsească vinovatul, cere păreri referitoare la modul în care s-a încheiat, dar cel mai important, trebuie să știe că despărțirea a fost cea mai bună decizie, relația fiind una compromisă total. Nu își plânge de milă neapărat, dar plânge cu lacrimi, se gândește, îi lipsește, vrea să-l caute, să-l audă, îi scrie, după care șterge, ține legătura cu prietenii lui, pentru că nu se poate detașa imediat.

Unele dau iama în frigider, altele se închid în ele, se baricadează în casă, se izolează de prieteni și refuză orice altă tentativă de relație, cel puțin pentru o perioadă. Pentru o femeie, eșecul este mult mai greu de depășit, decât pentru un bărbat. De ce? Pentru că femeia, prin definiție, este mai sensibilă, iar efectele sunt mai adânci.

Bineînțeles, eu am generalizat. Există și excepții, atât la femei, cât și la bărbați. Așa cum există femei puternice care sunt mult mai tari în fața unei despărțiri, și există și bărbați care plâng, la propriu, mai mult și mai des decât partenerele lor. Suntem diferiți cu toții. O relație nu seamănă cu alta și nici reacțiile nu sunt aceleași. Indiferent de sex, cred că ar trebui să fim noi, să ne exteriorizăm așa cum simțim, fără să ne fie rușine. Nu ne cad gradele dacă ne recunoaștem neputințele.

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Book Club by iCarte, iParte: O călătorie literară cu „Miere neagră”

Am ajuns la Ediția cu nr. XXVI la Book Club by iCarte, iParte, de...
error: Content is protected !!