AcasăCartiCarti dezvoltare personalaEl și ea, după despărțire. Cine suferă mai tare, femeia sau bărbatul?

El și ea, după despărțire. Cine suferă mai tare, femeia sau bărbatul?

Published on

spot_img

Nicio despartire, indiferent de motive, timp, perioadă sau vârstă, nu este comodă. Pentru unii mai mult, pentru alții mai puțin. Unii recunosc, alții se dau cocoși. Cei mai mulți susțin că bărbații sunt mai tari și nu se lasă afectați de rupturi de genul, în timp ce femeile fac adevărate drame. Complet fals! Într-o relație sunt doi, un el și o ea, în cazul nostru, iar dacă suferința îl cuprinde doar pe unul, înseamnă că celălalt nu a iubit destul. E simplu!

După împăcări cu bune și cu rele, încercări de a-ți salva relația care scârțâia, ați hotărât de comun acord să puneți punct poveștii voastre și să mergeți mai departe separat. Indiferent de cine a iubit mai mult și de nivelul implicării, o despartire ar trebui să însemne la fel pentru amândoi.

Ce face el?

Chiar dacă nu ar recunoaște că suferă, bărbaților le este greu să piardă confortul afectiv, pe care îl oferă o relație stabilă. Cel mai probabil, nu se plâng. Orice ar fi în sufletul lui, băbatul trebuie să fie bărbat până la capăt și să se comporte întocmai. Ei sunt mai practici, nu-și plâng de milă, nu le plac detaliile și nici explicațiile. Iau totul ca atare și merg mai departe către o nouă experiență. Chiar dacă, după câteva zile, încep să simtă lipsa femeii, să se gândească la ea, orgoliul de mascul este mai puternic și învinge orice gând de revenire.

O ieșire cu băieții la un spriț de vară ar putea fi remediul perfect și cel mai simplu mod de a uita grijile și supărarea. Bărbații evită să își exprime durerea prin cuvinte, lamentări sau lacrimi, pentru că le știrbește din masculinitate și nu ar suporta acest lucru. O altă partidă este de departe o altă metodă uzitată de bărbații care ies dintr-o relație. Pe principiul „cui pe cui se scoate”, cei mai mulți ies la „vânătoare”. Poate va avea o relație pasageră cu prima care-i iese în cale, cât să își dovedească veleitățile de câștigător. Nu este neapărat o variantă bună, dar merită încercată.

Ce face ea?

Femeile suferă mai mult și trec mai greu peste un final pentru că obișnuința este dată dracului și le este greu să lase trecutul în urmă. Va despica firul poveștii în mii de bucățele, disecate pe toate părțile, pe rând, cu fiecare prietenă. Se acuză pe ea, îl acuză pe el, încearcă să găsească vinovatul, cere păreri referitoare la modul în care s-a încheiat, dar cel mai important, trebuie să știe că despărțirea a fost cea mai bună decizie, relația fiind una compromisă total. Nu își plânge de milă neapărat, dar plânge cu lacrimi, se gândește, îi lipsește, vrea să-l caute, să-l audă, îi scrie, după care șterge, ține legătura cu prietenii lui, pentru că nu se poate detașa imediat.

Unele dau iama în frigider, altele se închid în ele, se baricadează în casă, se izolează de prieteni și refuză orice altă tentativă de relație, cel puțin pentru o perioadă. Pentru o femeie, eșecul este mult mai greu de depășit, decât pentru un bărbat. De ce? Pentru că femeia, prin definiție, este mai sensibilă, iar efectele sunt mai adânci.

Bineînțeles, eu am generalizat. Există și excepții, atât la femei, cât și la bărbați. Așa cum există femei puternice care sunt mult mai tari în fața unei despărțiri, și există și bărbați care plâng, la propriu, mai mult și mai des decât partenerele lor. Suntem diferiți cu toții. O relație nu seamănă cu alta și nici reacțiile nu sunt aceleași. Indiferent de sex, cred că ar trebui să fim noi, să ne exteriorizăm așa cum simțim, fără să ne fie rușine. Nu ne cad gradele dacă ne recunoaștem neputințele.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...
error: Content is protected !!