AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuEu şi bolile copilăriei. Pro sau contra vaccinării?

Eu şi bolile copilăriei. Pro sau contra vaccinării?

Published on

spot_img

cute-girl-kiss-boy-fall-leaves-pics-69934

Incredibil, zic eu, dar adevărat. Am făcut varicelă (sau vărsat de vânt, în termeni populari) la 28 de ani!!!

Şi nu înţeleg ce naiba s-a întâmplat în copilăria mea de nu am făcut-o. Sau măcar să mă fi vaccinat. Deşi, din câte am înţeles, e neapărat necesar ca orice om să facă o dată în viaţa lui rujeolă, rubeolă, varicelă, scarlatină şi ce alte boli ale copilăriei mai sunt.

E un pic amuzantă situaţia. Nu-mi dau seama cum am căpătat vărsat de vânt. Probabil de la vânt, aşa cum însuşi termenul o spune. Perioada de incubaţie este de 14-21 de zile, ceea ce m-a pus pe gânduri: în preajma cui am stat în urmă cu două săptămâni?! Hmm…

Stau şi mă întreb cum se pot abţine copilaşii de câţiva ani să nu se scarpine. Serios, pe mine mă mănâncă bubiţele astea de mor, dar mă controlez. Ca să nu mai zic şi că mă dor şi sunt urâte ca dracii. Am luat Claritin şi am dat cu pudră mentolată pe tot corpul.

Cred că sunt un  pic norocoasă. Întrucât este o boală a copilăriei, se spune că adultul care face varicelă suferă mai mult ca un copil. Mie mi-au apărut bubiţe doar în cap şi pe piept. Vreo două le-am rupt în prima zi pentru că n-am ştiut ce e cu ele (ştiu, cu atât mai mult ar fi trebuit să le las acolo, fără să le ating, dar e ca şi cu un coş, nu pot să-l văd, trebuie să-l storc până dispare). M-am rugat la Dumnezeu zi şi noapte să nu-mi apară pe faţă. Pot suporta să le văd oriunde, chiar oriunde, dar, Te rog, nu pe faţă. N-am făcut deloc temperatură. Doar starea de somnolenţă o am şi azi, în a cincea zi.

Şi am zis să mă apuc să vă povestesc vouă, că m-am plictisit grav de stat în casă.

Ieri m-a durut toată ziua în gât. Mă gândesc că fac amigdalită. Şi mi-a zis doctorul de familie că, dacă n-am avut oreion în copilărie, urmează să vină şi ăla în curând (nu pt că mi-a spus acest lucru, ci pt altele, vă zic sincer că n-am avut în viaţa mea un medic de familie mai cretin ca acesta, dar nu-mi pierd timpul scriind prea mult despre el pt că îl vizitez oricum foarte rar).

Ce pana mea, s-au găsit toate să vină la mine?!?!?!

Cică m-a blestemat careva. Am zis eu că femeile. Femeile au avut mereu o problemă cu mine. Iar bărbaţii… sunt total nevinovată pentru suferinţele unor… imaturi.

În orice caz, gândesc optimist. Am bifat-o şi p-asta! Exact cum am spus la început, toţi trebuie să avem, mai devreme sau mai târziu, acest vărsat de vânt. Şi mai degrabă acum, decât când aş fi fost însărcinată sau cu copii deja sau pe la 40 de ani când mi-ar fi fost mult mai greu de suportat. Am trecut prin altele mult mai naşpa, aşa că asta e chiar subţirică şi relativ simplu de trecut peste. În plus, am altele pe cap acum, cu adevărat probleme… Noroc cu soarele ăsta, e minunat de privit pe fereastră! Stau în vârful patului şi mănânc căpşuni (am poftă de ceva dulce, dar mi s-a spus că n-am voie pentru că dulcele este… excitant).

PS: Apelez la voi cu aceeaşi întrebare din titlu: să fac vaccin sau nu? Pentru că boli vor mai fi, de răcit am să mai răcesc ş.a.m.d. Până la urmă, cred că viitorul e pe bază de injectabil (aţi înţeles la ce mă refer) şi vaccinarea mi se pare o metodă modernă pentru a pregăti sistemul imunitar pentru eventuale virusuri cum e cel pe care l-am luat eu. Posibil ca vaccinurile anti-oreion sau anti-pojar să nici nu funcţioneze. Dar sigur nu sunt inutile, cel puţin n-au ce rău să-mi facă.Dar aş vrea un singur vaccin pentru toate. Doar n-o să mă vaccinez de 50 de ori…

Voi ce părere aveţi?

Ultimele Articole

YARD SALE iCarte, iParte aduce scriitori și expozanți împreună

YARD SALE iCarte, iParte vine la voi în scurt timp, aducând scriitori, cititori și...

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

More like this

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

Cum te schimbă publicarea unei cărți? Te copleșește succesul? :)

Haideți că tare mă amuză și pe mine a doua întrebare din titlu:). Dar...
error: Content is protected !!