Acasă Lifestyle Feminismul de odinioară și feministele de azi

Feminismul de odinioară și feministele de azi

0
Feminismul de odinioară și feministele de azi

Haideți să facem un exercițiu de imaginație (nu de imagine cum ar zice o „pretenă” foarte populară în 2018 pe plaiurile mioritice) și să dăm timpul înapoi cu vreo 15 ani. Pe atunci, aveam 14 ani și îmi adunam modele feminine de la care să învăț cum ar trebui să fie o femeie faină, finuță, inteligentă și corectă. Iar modele mele erau urmatoarele: doamna Ioana care lucra la o bancă dintr-un oraș apropiat, pentru faptul că era mereu cu zâmbetul pe buze, pus în evidență de rujul roz aprins, și pentru că se îmbrăca mereu asortat și deloc kitchos, învățătoarea de 27 de ani, pentru că se machia și se coafa în fiecare zi într-un mod atât de frumos că părea înger, diriga, pentru că era inteligentă (parcă era enciclopedie!) și ne învăța cuvinte noi, și mama, care era muncitoare și corectă cu toată lumea. Mai târziu, am adăugat modelele de femei din cărțile pe care le citeam și toate doamnele și domnișoarele de la care am învățat cum să mă autoeduc prin gesturi, cultură, informație și multe alte lucruri care mă definesc astăzi. De altfel, chiar cred că suntem suma autoeducării și a deprinderilor copiate sau împrumutate de la cei care ne traversează viața asta.

Feministele în era digitală

Bun. Și am ajuns în 2018, unde toți avem drepturi, dar nu mai știm cum să le transpunem, cumva umanitatea în era digitală este depășită și nu mai știe să facă diferența între metafore, idealuri și realitate. Iar aici, Google ne spune ce este o feministă și ce este feminismul, însă Google nu te ia de urechi să-ți spună că ai o luat-o pe aratură și că nu faci diferența dintre cei doi termeni.

Well, dacă vorbim despre cele care au nevoie de străbunicul pentru mâncare, haine și călătorii, dragilor, voi nu sunteți feministe. Feminismul ăsta se numește troc. Dacă vorbim despre gagici, acele strong women care au poziții șmechere în companii și merg pe principiul totul este despre putere, mai puțin puterea, căci ea are legatură cu sexul, ăsta nu e succes profesional, ci înseamnă că ești PRO pe cea mai veche meserie. Și dacă vorbim despre Xenele, prințesele războinice, să ne amintim că voi nu aveți cojones și că sunt lucruri în viața asta pe care numai bărbații știu și pot să le facă și atât tu, cât și eu suntem conștiente că oricât de puternice am fi tot e nevoie de ei.

Din punctul meu de vedere, feminismul este acel fenomen în care femeile se preocupă de bunăstarea lor fizică și sufletească. Acel fenomen în care femeia muncește pentru ea, familie sau cuplu sau chiar și pentru cei din jur, cu scopul de a împărți greutățile materiale și oboseala fizică sau psihică. Feminismul  înseamnă să știi să și plângi. Înseamnă, de asemenea, să știi că o unghie ruptă poate ți-a adus zece minute în plus de petrecut cu cei dragi.

Meanwhile, femeie puternică înseamnă să înțelegi că bărbatul nu e accesoriu sau bancomat, iar feminină nu înseamnă să îți curgă sânii pe afară ori să ai unghiile de in kilometru, să scoți ochii interlocutorului cu genele tale sau să-i înnegrești ochii soțului cu cinci kilograme de silicon.

PS.: Less is more always.

Autor: Anonim 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!