Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Fericirea nu bate la uşă

Fericirea nu bate la uşă

2
Fericirea nu bate la uşă

_____0000000000

Cu toţii ne dorim linişte, dragoste, fericire. Atât femeile, cât şi bărbaţii iubesc şi îşi doresc o familie, cu soţ/soţie şi copii. Unii sunt norocoşi şi se pot considera împliniţi şi realizaţi. Alţii au hoinărit până la o anumită vârstă şi au devenit atât de selectivi încât le e greu să se oprească la o persoană. Poate le este şi frică, după ce sufletul le-a fost terfelit.

Nimeni nu te poate învăţa să fii femeie sau bărbat, aşa cum nimeni nu te poate învăţa să iubeşti. Cu fiecare vârstă şi cu fiecare persoană care apare în viaţa ta, iubeşti diferit. Înfloreşti cu fiecare relaţie şi înveţi din greşelile făcute anterior. N-ai cum să iubeşti la 20 de ani cum iubeşti la 30, la 40 sau la 50 de ani. „Te iubesc” o spun şi puştii de 15 ani, dar abia mai târziu află adevărata valoare a dragostei.

Cât despre întemeierea unei familii, nu văd bărbaţi sub 30 de ani pregătiţi pentru acest pas. Pardon, ei sunt băieţi, nu bărbaţi.

Scuzaţi-mă, poate exagerez un pic. Ştiu că depinde foarte mult de experienţele prin care trece fiecare om, indiferent de vârsta pe care o are. Doar că mi-e greu să cred că există un bărbat sub 30 de ani (cel puţin eu nu am întâlnit) care să le aibă pe toate.

Bineînţeles că poate visa la o familie şi unul dintre aceşti băieţi, dacă a avut o educaţie frumoasă, a ştiut să se distreze până la aceşti anişori şi a învăţat să iubească şi să respecte o domnişoară. Dar la fel de bine poate să-şi dorească o familie şi un afemeiat. Căci nu-i aşa, de ce să nu fie aşteptat cu o mâncare caldă, aşternuturi curate, cămăşi călcate şi apoi o fetiţă dulce care să-i semene şi să-i sară în braţe. Cu toţii vrem să fim „în rândul lumii”, la un moment dat.

E ciudat cum te învârte viaţa şi cum te aduce în nişte situaţii la care nu te-ai fi aşteptat vreodată.

Şi când în sfârşit crezi că ai câştigat în această grea loterie şi eşti pe cale să faci pasul cel mare, cum ar fi să o pui şi tu de-o nuntă, ajungi la concluzia că nu vă potriviţi. Tu, ca bărbat, n-ai vrut decât o femeie obişnuită, dar cerinţele ei sunt mai mari decât ai fi putut crede. Tu, ca femeie, n-ai vrut decât un bărbat „cu de toate”, dar îţi dai seama apoi că nu e capabil să-ţi ofere tot ce ai nevoie, spiritual şi material.

Uite-aşa se întâmplă să fie sute, mii de oameni nefericiţi şi neîmpliniţi. A construi e mai greu decât a primi de-a gata, iar a fi iubit e mai lesne decât a iubi. În cazul ăsta, trenul cu fericire trece mai departe; dacă eşti dispus să te urci în el, trebuie să fii pregătit să faci compromisuri pentru că e imposibil să ai chiar totul. Sau cel puţin în cazul meu, care mereu m-am întins mai mult decât mi-a fost plapuma. Constat că pentru fericire trebuie să munceşti.

Articolul precedent Cum îţi dai seama că o persoană este sufletul tău pereche?
Articolul următor Ce cool e să fii femeie! Numai avantaje…!
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

2 COMENTARII

  1. Aveam o vorba si inca mai cred in ea: lucrurile cu adevarat importante merita sacrificii pe masura. In rest, ar fi multe de zis, ti.am citit toate postarile noi, dar nu stiu cand voi putea sa.ti scriu un mail sau o parere; n.am mai deschis laptopul de mai bine de o luna, iar pe telefon mi.e destul de greu sa scriu. In orice caz, te urmaresc din umbra, ca sa zic asa. Te pup!

    • Iti dau dreptate, trebuie doar sa stii care sunt acele lucruri pt care merita sa faci sacrificii. Pana la urma, si daca nu merita, nu e nimic in zadar; trece la experienta de viata. Multumesc pt msg, ai grija de tine! Pupici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!