AcasăFilmeFilmul de weekend: 3 idioți

Filmul de weekend: 3 idioți

Published on

spot_img

Am ales filmul acesta pentru că voiam să văd o comedie, dar și pentru că, asta e, trebuie să recunosc, am crescut cu acele cunoscute filme indiene, „Vagabondul” și „O floare și trei grădinari” (mai era unul, dar nu reușesc să-mi amintesc). Mi-au plăcut ca niciun alt film. Am plâns ca la niciun alt film. Iar Raj Kapoor a fost iubirea vieții mele din copilărie, marcându-mă până spre adolescență :). Iar cu acest film, despre care scriu acum, mi s-a cam redechis apetitul pentru filmele indiene :D.

„3 idioți” (îl scriu cu cifra 3, deși ați văzut că, de obicei, respect regula din limba română, și anume că cifrele de la 1 la 10 se scriu în litere, și nu în cifre; însă am preluat titlul filmului fără a modifica acest minor lucru) este un film ca mai toate filmele indiene, unde, atunci când te întrebi ce naiba urmează să se întâmple, apar, deodată, o sumedenie de indieni care încep să danseze în jurul personajelor principale :)))). Așa fac indienii filmele, știți asta. Mie îmi plac, cu tot cu melodiile și cu dansurile lor :). Și oricum, n-au apărut 300, ca în alte filme indiene, ci doar… vreo 40-50, să zic 😅.

O dramă-comedie, cu puţin romantism, cum nu am mai văzut de multă vreme. Mai mult comedie. Ideea este originală, ceea ce mi se pare foarte important la un film (nu definitoriu, însă). Și îți poți lua câteva lecții de viață. Iar una dintre acele lecții este să faci lucrul la care ești talentat. Să muncești din pasiune. Dar trebuie să reziști trei ore să-l vezi, căci atât durează :).

„Orice îți place să faci, fă ca acel lucru să devină profesia ta! Atunci munca nu va mai fi muncă, ci un joc!”

Cifra 3 este reprezentativă pentru acest film, deoarece este vorba despre trei persoane. Trei studenți. Doi dintre ei studiază de nevoie, devenind astfel o obligație, iar celălalt din pură pasiune. Iar acesta din urmă este cel mai fericit. Aici aș avea multe de spus, pentru că, dacă este să mă dau exemplu, am avut toata libertatea din lume să aleg ce facultate vreau, ce job vreau. Nu înseamnă că am și stiut ce să aleg. Îndemnul și sprijinul familiei sunt esențiale.

„Pe ce te concentrezi astăzi? Dacă ești speriat de viitor, crezi că poți trăi? Am prieteni ciudați. Unul se teme și trăiește, altul moare și trăiește”.

Filmul este contruit pe mai multe planuri, îndeosebi pe acela de dezvoltare personală, într-o manieră absolut încântătoare.

„Dacă ai vreo problemă în viață, spune-i inimii tale: ~Nicio problemă, dragă, totul e bine~. Asta nu va rezolva problema, dar încă îți câștigi curajul să supraviețuiești”.

Trebuie să-l vedeți, serios! E un film foarte bun! Să vedeți cum are loc o naștere, folosind… aspiratorul în loc de o cupă de vacuum. Şi am lăcrimat puțin spre final; na, este un film indian, totuşi :).

„Copii, fiți eficienți! Atunci, succesul va veni în spatele vostru!”

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

TU Ai văzut serialul ”YOU” de pe Netflix?

TU poate ești un cinefil mai mare decât mine, dar eu rar aleg să...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Ce filme și seriale adaptate după cărți vor apărea în 2021

Lupta dintre carte și film continuă! Evident, între cărțille și filmele adaptate... unde părerile...
error: Content is protected !!