Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu A fost odată ca niciodată…îndrăgosteala pe facebook!

A fost odată ca niciodată…îndrăgosteala pe facebook!

0
A fost odată ca niciodată…îndrăgosteala pe facebook!

Ei, nu chiar numai pe facebook, se aplică și în viața de zi cu zi. Hm, astăzi am fiu în stilul meu – rea. Abia aștept reacții din acelea, „pozitive”. Deci, să fiu sictirită, frustrată și dusă cu pluta, cum urlă lumea virtuală, căci „lovesc” din nou!

Pornesc de la scenariul următor: bărbat frumușel, cu toți dinții acasă, frumos aranjat și constituție atletică. Nu este fotomodel, ci doar tipul de pe pagina ta, care tocmai a postat o poză cu un bebe drăgălaș. În mintea ta, tocmai ți-ai găsit prețiosul, ăsta sigur vrea familie, cățel, purcel și cel mai sigur te va ține în brațe când spargi farfuria de nervi și va duce copilul la plimbare când vei vrea să mergi la coafor.

Ei, bine, uite, eu nu văd imaginea așa cum este prezentată. Poate mă înșel, dar mie îmi cam place să citesc printre rânduri sau, mă rog, să scot efectele Photoshopului, pentru a vedea imaginea de bază. După ce am făcut acest lucru, concluzia e următoarea: nu citesc un bărbat care își dorește acest lucru, ci îl văd doar ca pe un bun aspirator de doritoare de îndeplinire a visului edenic, adică: un Adam și o Evă, împreună cu urmașii lor, Cain, Abel şi Set. Da, aceasta e părerea mea pentru cele care se lasă cucerite de aceste postări, doritoare de urmat cursul firesc al reproducerii. Din acest motiv îmi face o deosebită plăcere să discutăm de o anumită categorie, căci nu toți suntem la fel, unii suntem răi, ca mine, iar alții… doritori!

Acum să dăm frâu liber democrației existente în fiecare dintre noi și să discutăm pe exemple concrete. După cum ziceam, discutăm despre persoanele pline de” E”-uri, dar care se vând via facebook, ca find eco, bio, raw și alte concepte pe care mintea mea redusă nu le prea pricepe.

Fără prea mare introducere, discutăm despre tipul/ tipa care se “vinde” bine prin intermediul postărilor. Situația e clară, are între 500-1000 de prieteni, pune postări cu citate și poze cu copilași sau dă like-uri oricărui tip de frumusețe care are idealuri comune, cel puțin acest sentiment este indus prin postare. Când am zis acest lucru, mi-am asumat, eu urmăresc anumiți oameni din online. Aceștia primesc aprecieriele mele virtuale pentru inteligență – unii; alții, pentru că scriu frumos. Și mai este cealaltă parte, a celor care sunt sinceri și scriu cum gândesc. Da, da, sunt de apreciat, căci sunt sinceri, ducem lipsă de așa ceva! (Deși putem fi ușor păcăliți uneori, dar cei din urmă, se dau de gol, dacă sunt chiar așa cum postează sau pur și simplu, sunt cunoscători de ce se caută în online și doresc să fie apreciați de alții mai interesanți ca ei. Stop, nu mă consider mai interesantă, doar mai simplă în gândire, de aceea mă pot înșela în privința unora!).

Îmi doresc intens să vin cu o completare! Tipul cu poza de familie, în secunda în care te prinde, are planuri mari, s-ar muta cu tine și declara că dorește să îi fi “mama la copii mei!”, timp de o lună sau două-trei, maxim șase, dacă e ambițios și te mai vrea ca backup în anumite zile. Omul rezistă (#rezist, că tot e la modă) până te faci muci de îndrăgosteală. Din păcate, din experientă, cei mai mișto oameni nu îi găsești online și ei nu postează lucruri de genul. Sunt prea ocupați, probabil cu cea căreia i-au descoperit calitățile după mai multe discuții fată în față.

Să continuăm exemplul și cu Evele. Știi tipa aia faină cu sânii mișto, înaltă, păr șaten natural, ochi albaștri, cu citate smechere, copiate de la NPL-iști? Eu, da, o întâlnesc în fiecare zi, aceeași veșnică problemă. De ce mama lui Ștefan cel Mare este mereu singură când de fiecare dată îl găsește pe John Snow pe facebook? Hm, deja mă simt de parcă îmi pun întrebări retorice. Răspunsul a venit de la un tip mișto, deștept, atras de amica mea de mai sus. Din păcate, viața bate online-ul și tranșează Photoshop-ul și oricare alt progrămel de editare a realității, iar tovarășa în secunda în care a ieșit din cadre, fața nu mai era pixelată, ci avea denivelări. Și nu ne oprim aici, căci Google ajută, dar din spatele telefonului sau al calculatorului, însă față în față, fata era la ora de matematică și nu știa cât fac 2+2, dar nici nu a dat-o finuț și elegant cât de cât, să zică “sinergie”, adică două cu doi, fac minim cinci, dacă minim trei sunt apți să genereze cel puțin un al cincilea apt mai mititel. Nu, ea s-a ascuns în spatele unei postări de genul, „feeling loved with”, iar minunatul a plecat jurându-se că închide facebook-ul și că apelează la varianta “Prefer să mă însoare bătrânele satului, măcar nu mi-o fac cu mâna mea!”.

Ideea din spatele acestui articol este simplă, țoți tânjim către iubire, însă de cele mai multe ori idealurile create în mintea noastră nu ne lasă să observăm dincolo de ele. Nu ne mai permit să vedem ce persoane inteligente, sensibile, frumoase avem în jurul nostru (le băgăm în friend zone că nu se încadrează în tipar :))! Ne legăm de lucruri care se pot corecta, însă trecem cu vederea că anumiți oameni chiar fac genul de detalii pe care fiecare ni le dorim. (Și eu fac această greșeală, deci știu cum e).

P.S.: Seara trecută am discutat cu un prieten foarte bun și îmi vorbea de iubita lui, că e fată inteligentă. Acesta fiind criteriul pentru care este cu ea. Frumoasă este, însă a avut iubite și mai frumoase, dar nu la fel de inteligente. A fost cea mai plăcută discuție, despre țeluri, ambiție, viitor și cum la sfârșitul zilei, nu jobul, nu banii, nu frumusețea, nu standardul îl fac să se simtă bine, ci faptul că iese la o plimbare cu iubita sa!

Hai că totuși nu sunt atât de rea! 😉

Autor: Anonim 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!