Acasă Educatie Descopera Fotbalul, un sport al bărbaților, urmărit și de femei… sau nu!

Fotbalul, un sport al bărbaților, urmărit și de femei… sau nu!

0
Fotbalul, un sport al bărbaților, urmărit și de femei… sau nu!
Sursa foto: huffpost.com

De câte ori ai fost în situația în care voiai să ieși în oraș să vezi un meci de fotbal, asezonat cu o bere, două, trei…. și te-ai gândit o zi întreagă cum să faci să nu se supere doamna? Suspectez că de multe ori. Te-ai întrebat că poate vrea și ea să vadă meciul? Probabil, nu…

Tot mai multe femei se uită la un meci de fotbal, nu contează ce competiție, ce campionat. E drept, unele chiar sunt împătimite ale sportului cu mingea rotundă și chiar simpatizează cu una sau mai multe echipe. Altele se uită că le place și înțeleg fenomenul. Altele, însă, cele mai multe, sunt acele femei care nu suportă ideea ca bărbatul să meargă în oraș să vadă o partidă de fotbal și ele să rămână acasă. Așa că, se autoinvită, chiar dacă nu au treabă cu fenomenul și pierd vremea cu o cafea în față sau mai schimbă o vorbă cu alte doamne însoțitoare din același motiv.

Mai este o categorie de domnișoare/doamne, pasionate de…fotbal/iști. Nu le știu foarte bine numele (jucătorilor), de multe ori, le încurcă și fețele, dar băieții arată bine, indiferent de nume, iar ele îți clătesc ochii satisfăcute. Numai că, aici, intervine o problemă sau mai multe. Încep întrebările de genul:

– Joacă Ronaldo? De ce nu joacă? Dar intră până la sfârșit?
– Auzi, dar Pique mai e cu aia, cântăreața aia? Ah, da, ce fraier, e mai mare decât el…
– Beckham joacă la vreo echipă?
– Ăla cu numărul 9 cine e? E mișto rău, la ce echipă joacă?

Astea sunt întrebările doamnelor care nu se află la prima vizionare de meci și, parcă, nici întrebările nu sunt așa enervante. Dar, când te hotărăști să-ți duci iubita pentru prima dată la un meci de fotbal, trebuie să iei în calcul posibilitatea ca tu să nu vezi zece minute cap-coadă, fără să fii întrerupt de întrebări de genul:

– În câți oameni se joacă asta?
– Așa trebuie să alerge tot meciul? Cât durează?
– Da’, tu cu cine ții?
– Și dacă nu dă gol, ce se întâmplă?
– Trebuie să stăm până la sfârșit?
– De ce se dau cartonașele?

La offside, deja le-ai pierdut din fața blocului. Una peste alta, nu e chiar rău, mai faci o glumă, te mai destinzi cu neputințele ei, sau, după caz, cum spunem mai sus, femeia de lângă tine, poate fi un bun combatant în discuțiile cu și despre fotbal, atâta vreme cât iubita nu se transformă în cel mai bun prieten din galerie. Știi ce zic!

Sursa foto: huffpost.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!