Acasă Arhiva FOTO | Frumuseți din București: Melancolii stradale 

FOTO | Frumuseți din București: Melancolii stradale 

1
FOTO | Frumuseți din București: Melancolii stradale 

Ultimul articol denumit ”Frumuseți din București” a fost pe la sfârșitul lunii mai, când am vizitat Schitul Darvari. Aveam planuri mari pe-atunci și am zis că am să vizitez toată vara orașul acesta. Mna, nu prea mi-a ieșit. Abia acum vreo două weekenduri m-am plimbat puțin prin oraș și am decis să fotografiez clădiri.

Frumuseți din București: Melancolii stradale

Nu dați ”hate” dacă fac parte dintre persoanele care (încă) iubesc Bucureștiul, nu? Și că îl promovez, ori de cât ori am ocazia. Și că închid ochii când văd mizerie. Ieri am adunat trei sticle de bere și niște hârtii rămase de la sandwichuri de la KFC. N-am dat în greu. Mi-am văzut mai departe de drum. Cu o ușoară silă față de vecinii mei care au lăsat gunoiul pe bancă, în stația de autobuz. Însă nu vreau să promovez asta. Dacă aș vedea zilnic ceva de genul, eu, una, aș evita acele fotografii. Ți se ia, la un moment dat, să vezi doar asta. Așa că, mai bine, haideți să vă arăt ce locuri drăguțe descopăr prin capitala României și să împărtășim opinii despre ele. Mie îmi place mult Bucureștiul. În weekend, când e liber și nu vezi mașini bară-la-bară :).

Alei de clădiri plângânde

Bucureștiul este un oraș mare, care are multe de oferit. Nu ai cum să te plictisești aici decât dacă vrei. Sau dacă ești în despresie și tot ce dorești este să stai închis în casă (și nu o spun cu un ton de condamnat). Clădirile din capitala noastră sunt cu adevărat niște bijuterii arhitecturale, clădiri-simbol despre care îți pui întrebări și ai vrea să știi mai multe. Bisericile vechi de-atâta vreme, cu flori la poartă și arhitectură superbă, biserici ce au supraviețuit cutremurelor sau altor intemperii. Unele clădiri plâng la propriu. Ai vrea să iei tu niște ciment și să te apuci de treabă… 

Clădiri de admirat

E o toamnă plăcută. Nu e rece, nu e urât mirositoare și îmbâcsită. Mă plimb. Pur și simplu, de dragul plimbării și al aerului curat (atât cât se poate într-un oraș atât de aglomerat cum e București). Cartiere bătrâne, cu vechi clădiri de care te bucuri că fac parte din orașul în care locuiești, cu balcoane la care ai vrea să-ți bei cafeaua în fiecare dimineață, biserici în care intri și de dragul arhitecturii.

Cel mai mult am întâlnit, în drumul meu, clădiri care se țin încă bine, care au fost restaurate sau doar îngrijite, nelăsând prea tare timpul să le distrugă. Eu sunt fascinată de ele. De fapt, cam peste tot unde merg, aleg să mă opresc cu privirea asupra clădirilor, mai ales a celor vechi, clădiri bizantine sau în stil Art Nouveau. Le admir, le fotografiez, iar mă opresc să le admir și mă gândesc că am să apuc să să mă documentez puțin despre ele pentru a le menționa în articol. Iar când vine vremea să scriu articolul, timpul nu-mi ajunge și atunci mă opresc mai mult la a pune fotografii decât text (deși am avut ceva probleme cu aparatul și unele poze sunt ”arse”; iar dac-aș fi și talentată-n ale photoshopului…😊).

Articolul precedent Citate despre prietenie. Care îți place cel mai mult?
Articolul următor Cărți pentru dezvoltare personală. Un top pe care vi-l recomand
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!