AcasăArhivaFOTO | Frumuseți din București: Melancolii stradale 

FOTO | Frumuseți din București: Melancolii stradale 

Published on

spot_img

Ultimul articol denumit ”Frumuseți din București” a fost pe la sfârșitul lunii mai, când am vizitat Schitul Darvari. Aveam planuri mari pe-atunci și am zis că am să vizitez toată vara orașul acesta. Mna, nu prea mi-a ieșit. Abia acum vreo două weekenduri m-am plimbat puțin prin oraș și am decis să fotografiez clădiri.

Frumuseți din București: Melancolii stradale

Nu dați ”hate” dacă fac parte dintre persoanele care (încă) iubesc Bucureștiul, nu? Și că îl promovez, ori de cât ori am ocazia. Și că închid ochii când văd mizerie. Ieri am adunat trei sticle de bere și niște hârtii rămase de la sandwichuri de la KFC. N-am dat în greu. Mi-am văzut mai departe de drum. Cu o ușoară silă față de vecinii mei care au lăsat gunoiul pe bancă, în stația de autobuz. Însă nu vreau să promovez asta. Dacă aș vedea zilnic ceva de genul, eu, una, aș evita acele fotografii. Ți se ia, la un moment dat, să vezi doar asta. Așa că, mai bine, haideți să vă arăt ce locuri drăguțe descopăr prin capitala României și să împărtășim opinii despre ele. Mie îmi place mult Bucureștiul. În weekend, când e liber și nu vezi mașini bară-la-bară :).

Alei de clădiri plângânde

Bucureștiul este un oraș mare, care are multe de oferit. Nu ai cum să te plictisești aici decât dacă vrei. Sau dacă ești în despresie și tot ce dorești este să stai închis în casă (și nu o spun cu un ton de condamnat). Clădirile din capitala noastră sunt cu adevărat niște bijuterii arhitecturale, clădiri-simbol despre care îți pui întrebări și ai vrea să știi mai multe. Bisericile vechi de-atâta vreme, cu flori la poartă și arhitectură superbă, biserici ce au supraviețuit cutremurelor sau altor intemperii. Unele clădiri plâng la propriu. Ai vrea să iei tu niște ciment și să te apuci de treabă… 

Clădiri de admirat

E o toamnă plăcută. Nu e rece, nu e urât mirositoare și îmbâcsită. Mă plimb. Pur și simplu, de dragul plimbării și al aerului curat (atât cât se poate într-un oraș atât de aglomerat cum e București). Cartiere bătrâne, cu vechi clădiri de care te bucuri că fac parte din orașul în care locuiești, cu balcoane la care ai vrea să-ți bei cafeaua în fiecare dimineață, biserici în care intri și de dragul arhitecturii.

Cel mai mult am întâlnit, în drumul meu, clădiri care se țin încă bine, care au fost restaurate sau doar îngrijite, nelăsând prea tare timpul să le distrugă. Eu sunt fascinată de ele. De fapt, cam peste tot unde merg, aleg să mă opresc cu privirea asupra clădirilor, mai ales a celor vechi, clădiri bizantine sau în stil Art Nouveau. Le admir, le fotografiez, iar mă opresc să le admir și mă gândesc că am să apuc să să mă documentez puțin despre ele pentru a le menționa în articol. Iar când vine vremea să scriu articolul, timpul nu-mi ajunge și atunci mă opresc mai mult la a pune fotografii decât text (deși am avut ceva probleme cu aparatul și unele poze sunt ”arse”; iar dac-aș fi și talentată-n ale photoshopului…😊).

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...
error: Content is protected !!