Acasă Arhiva Frumuseți din București: Picnic în Delta Văcărești

Frumuseți din București: Picnic în Delta Văcărești

0
Frumuseți din București: Picnic în Delta Văcărești

Mamă, cât am căutat delta asta printre blocurile din București! :)))) N-am găsit decât un lac secat, dar sigur am fi dat și peste alte lacuri prin jur dacă am fi continuat să mergem (doar că plecasem să facem picnic, așa că ne-am mulțumit cu… 7000 de pași, după cum spune aplicația 😁). Nu te simți ca-n Delta Dunării, însă peisajul, fauna și flora bogată te duc cu gândul acolo. Iar într-o capitală atât de sufocată de mașini, locul acesta este adevărată oază de liniște.

Parcul Natural Văcărești

I se spune Delta Dunării sau Delta Bucureștiului, precum și Delta dintre blocuri. Este împrejmuit de un dig lung de peste cinci kilometri și înalt de 15 metri și seamănă foarte mult cu Lacul Morii.

Știți ce spun oamenii de știință? Că dacă ar dispărea omenirea, natura ar avea nevoie de doar 10-20 de ani pentru a stăpâni orașele pe care le vedem astăzi. Uitați-vă numai la acest exemplu, cum se dezvoltă vegetația pe lângă micile lacuri și bălți. E o minune să vezi cum își face natura de cap, lăsând să crească sălbatic și haotic toată această vegetație! Nu aș spune că Delta Văcărești este un loc turistic, poate nici unul pentru a face picnic, ci mai degrabă pentru plimbări la pas sau cu bicicleta (ceea ce am și eu în plan – ah, ce tare mă bucur acum că n-am schimbat Mountain Bike-ul cu o bicicletă de oraș! 😜) sau alergări.

Ce poți face in Delta Văcărești

Nu e musai să mergeți la picnic, desigur 😁. Noi am făcut-o neștiind ce ne așteaptă (ne-au păcălit puțin câteva fotografii de pe Instagram foarte artistic realizate și am crezut că aici e Raiul pe pământ😅). Aveți de ales între două trasee: “Printre bălți” – cel pe care am ales să mergem noi – și “Belvedere” – cel pe care am mers la întoarcere (ne era teamă de vidre și de alte vietăți).

În această mlaștină neîmblânzită puteți avea norocul să vedeți o mulțime de specii de plante, păsări (peste 130), insecte, mamifere, arbori, pești, reptile etc. Noi nu am văzut nimic. De fapt, la plecare, ne-am întâlnit cu un țap uriaș. Nu am văzut în viața mea așa animal. Vedeți la story-uri pe Instagram, nu puteam să nu-l filmez 😍.

ISTORIE. Cum a luat naștere Delta Văcărești

În timpul comunismului, Nicolae Ceaușescu a ordinat să fie demolate toate casele în care locuiau numeroase familii din această zonă. Adică exact pe acest teren pe care ne-am plimbat astă-seară. Întregul cartier a fost demolat (inclusiv Mănăstirea Văcărești), dorind să dea naștere unei ample lucrare hidrologică: Lacul Văcărești. Ceea ce s-a și întâmplat, deoarece lucrările au fost gata în trei ani, iar în 1989 cuva lacului era finalizată și digul betonat. Lacul Văcărești urma să fie alimentat din Argeș, prin intermediul Lacului Mihăilești, pe o distanță de 27 de kilometri. Lucrarea a fost făcută pe doar 14 km, dar după Revoluție proiectul a foat abandonat.

Cum se poate ajunge in Delta din București

Ștefania ne tot povestea despre renumitul complex în care stau vedetele din capitală, Asmita Gardens. Așa că acela era punctul nostru de reper. După ce am intrat pe un drum neasfaltat, cu multe gropi, ne-am dat seama că nu suntem pe drumul cel bun și tot Waze ne-a scos la liman, ducându-ne pe strada Săvinești. Am parcat mașina, ne-am luat fiecare trăistuță (una strugurii, alta vinul, alta nucile – pe care cred ca le-am pierdut pe drum, că nu le-am mai găsit 😅, dar nicio ieșire nu e plăcută dacă nu are și ceva peripeții 😊), după care am luat-o la pas pe câmp, printre potecuțele înguste.

Tips: Tufărișurile sunt senzaționale pentru fotografii 😜.


GALERIE FOTO

PS: Dacă dați un “search”, multe alte Frumuseți din București puteți găsi pe acest site ☺️.

PPS: Instragam 😁

Articolul precedent Recenzie: „Mister” de E.L. James
Articolul următor Recenzie ”Xanax” de Liviu Iancu
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!