Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Inc-o nuntă și mă duc! 😅

Inc-o nuntă și mă duc! 😅

0
Inc-o  nuntă și mă duc! 😅

Vara asta, ca în fiecare an, de fapt, a fost nebunie de nunți. Am auzit persoane care spuneau că au fost nevoite să facă selecție, pentru că s-a întâmplat să fie invitate și la trei nunți într-o lună (!). La un salariu decent, ar însemna să muncești toată vara numai pentru a merge la nunți :)))). Nah, așa e la noi, la români. Se fac nunți care costă deloc puțin. În afară, nu există ideea de „dar”. Se face o petrecere, se ia un cadou mirilor, așa, de casă nouă, cum ar veni, și aia e.

Din fericire, cunoștințele mele apropiate și prietenii, pentru că doar la aceștia merg, de la care nu țin neapărat să primesc o invitație în plic și nici ei nu trebuie să mă sune de prea multe ori pentru a confirma prezența mea, pentru că știu că am să mă duc negreșit, parcă au simțit cum să-și programeze nunțile, deși nu se cunosc unii cu alții. Adică am scăpat, oarecum, lejer: una în Timișoara, una în Pitești și una în Mangalia. Și încă două botezuri în București, care-s la fel ca și nunțile, dacă este să vorbesc de acel „dar” de care ziceam mai devreme. Pe mine nu mă interesează „cum merge masa”, pentru că eu dau tot la fel. Chiar dacă nu toate nunțile la care am mers au ieșit grozav, tot la fel am dat, în funcție de cât mi-am permis, desigur.

Mie îmi plac nunțile. Pe bune. Îmi place muzica populară și joc de fiecare dată. Pe tocuri, chiar 😅! Rar renunț la tocuri, cine știe cum, să am vreo febră mare la picioare (acum, de exemplu, am, pentru că am jucat sâmbătă noaptea și mă dor gambele de mor). Și îmi place, bineînțeles, mâncarea, chiar dacă nu reușesc să mănânc niciodată toate felurile care se pun. Tradiția cu furatul miresei nu mi se mai pare interesantă. Dacă iau parte la asta, cumva, parcă-mi taie tot cheful de nuntă apoi. Unde se duce mireasa când se fură? Într-un club :)))). În Pitești, nu mai știam ce cluburi sunt. Și am ajuns într-unul boring, fără oameni, în afară de o altă mireasă și trei fete care o însoțeau.

Cam asta-i. Personal, n-am nicio problemă cu nunțile, doar să nu fie mai mult de trei într-o vară. Mă pregătesc, îmi adun oamenii pentru nunta mea, de ce credeți că mă duc? :)))))

Articolul precedent Cum să îți deschizi culoarea părului în mod natural
Articolul următor Îmbătrânim și nu ne place. Efectele trecerii timpului și cum putem trăi sănătos
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!