AcasăLifestyleRelatiiInteligența bate frumusețea. Cam întotdeauna

Inteligența bate frumusețea. Cam întotdeauna

Published on

spot_img

Știu că aceia mai puțin înzestrați cu frumusețe fizică vor contrazice spusele din titlu. Dar dacă ne uităm pe termen lung, s-ar putea ca și aceștia să-mi dea dreptate. Bineînțeles, în primă fază, toți ne uităm la fizic. Ei la sâni și la fund, noi la ochi, la buze, la mâini, la degete, la fund, la picioare, la mers, la stilul vestimentar… la dracu, cam la tot; nu prea ne scapă nimic :D.

De la prima întâlnire, însă, punem mai mult preț pe cum decurge seara, pe discuțiile ce au loc, pe farmec, pe flirt, pe cuvinte, pe corectitudinea limbii (deși asta o poți vedea înainte de a ajunge la o primâ întâlnire 😁), pe ce-l pasionează pe celălalt, cărți citite sau filme vizionate și părerile vis-a-vis de toate astea. Aspectul fizic trece deja pe locul doi. Acum să ne-nțelegem. Deșteptăciune nu înseamnă să fii un mic Socrate, iar urâțenie nu să fii ca Muma-Pădurii. Încă s-ar putea să nici nu ajute dacă IQ-ul e mai mare decât numărul de la pantofi; o să te trezești că vorbește prea mult, iar la o conversație normală, despre Meghan și Harry de exemplu, să vorbești tu singur/ă.

Bineînțeles, cine naibii nu vrea ca persoana de lângă să fie și frumoasă, și deșteaptă? Ăsta ar fi idealul. Eventual mai frumușică și doar puțin inteligentă. La urma urmei, inteligența se poate cultiva, pe când unui chip urât n-ai ce-i face. Trebuie să o cauți un pic, ce-i drept (ok, un pic mai mult), că deștepții frumoși nu se găsesc așa, pe toate drumurile :D.

De acord cu faptul că persoanele frumoase sunt mai favorizate. Se deschid altfel ușile, pare că ai alte oportunități. Prima impresie este ”asul” tău. Un corp și un chip frumoase atrag atenția la început. Însă de la un punct încolo, ai nevoie de câteva calități pentru a trece mai departe testele vieții. Pentru că frumusețea interioară este cea care menține relațiile dintre oameni. 

Deci? E ca mine or ba? E că poți trece peste faptul că nu e o frumusețe de-ți pică măselele de minte uitându-te la el/ea și că, până la urmă, știm că frumusețea nu e pe viață? Deși cred că trebuia să adresez întrebarea doar pentru noi, femeile. Pentru ei contează mai mult frumusețea (îmi veniseră în minte niște versuri de la Paraziții, dar le-am șters :D:). Poate părea discriminativ, însă știm că nu prea există o largă ”ofertă” cu bărbați frumoși, comparativ cu femeile. Nu degeaba suntem ”sex frumos” și ”sex puternic”. Unii caută puterea, alții caută furmusețea. Fiecare cu ce simte că-i lipsește.

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...
error: Content is protected !!