AcasăLifestyleRelatiiInteligența bate frumusețea. Cam întotdeauna

Inteligența bate frumusețea. Cam întotdeauna

Published on

spot_img

Știu că aceia mai puțin înzestrați cu frumusețe fizică vor contrazice spusele din titlu. Dar dacă ne uităm pe termen lung, s-ar putea ca și aceștia să-mi dea dreptate. Bineînțeles, în primă fază, toți ne uităm la fizic. Ei la sâni și la fund, noi la ochi, la buze, la mâini, la degete, la fund, la picioare, la mers, la stilul vestimentar… la dracu, cam la tot; nu prea ne scapă nimic :D.

De la prima întâlnire, însă, punem mai mult preț pe cum decurge seara, pe discuțiile ce au loc, pe farmec, pe flirt, pe cuvinte, pe corectitudinea limbii (deși asta o poți vedea înainte de a ajunge la o primâ întâlnire 😁), pe ce-l pasionează pe celălalt, cărți citite sau filme vizionate și părerile vis-a-vis de toate astea. Aspectul fizic trece deja pe locul doi. Acum să ne-nțelegem. Deșteptăciune nu înseamnă să fii un mic Socrate, iar urâțenie nu să fii ca Muma-Pădurii. Încă s-ar putea să nici nu ajute dacă IQ-ul e mai mare decât numărul de la pantofi; o să te trezești că vorbește prea mult, iar la o conversație normală, despre Meghan și Harry de exemplu, să vorbești tu singur/ă.

Bineînțeles, cine naibii nu vrea ca persoana de lângă să fie și frumoasă, și deșteaptă? Ăsta ar fi idealul. Eventual mai frumușică și doar puțin inteligentă. La urma urmei, inteligența se poate cultiva, pe când unui chip urât n-ai ce-i face. Trebuie să o cauți un pic, ce-i drept (ok, un pic mai mult), că deștepții frumoși nu se găsesc așa, pe toate drumurile :D.

De acord cu faptul că persoanele frumoase sunt mai favorizate. Se deschid altfel ușile, pare că ai alte oportunități. Prima impresie este ”asul” tău. Un corp și un chip frumoase atrag atenția la început. Însă de la un punct încolo, ai nevoie de câteva calități pentru a trece mai departe testele vieții. Pentru că frumusețea interioară este cea care menține relațiile dintre oameni. 

Deci? E ca mine or ba? E că poți trece peste faptul că nu e o frumusețe de-ți pică măselele de minte uitându-te la el/ea și că, până la urmă, știm că frumusețea nu e pe viață? Deși cred că trebuia să adresez întrebarea doar pentru noi, femeile. Pentru ei contează mai mult frumusețea (îmi veniseră în minte niște versuri de la Paraziții, dar le-am șters :D:). Poate părea discriminativ, însă știm că nu prea există o largă ”ofertă” cu bărbați frumoși, comparativ cu femeile. Nu degeaba suntem ”sex frumos” și ”sex puternic”. Unii caută puterea, alții caută furmusețea. Fiecare cu ce simte că-i lipsește.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...

Test de CULTURĂ GENERALĂ: Fonetică, vocabular, morfologie, sintaxă

Asediul nesfârșit al generalului Cultură 👩🏻‍🎨 a luat sfârșit. Dar n-ați scăpat. Lansez un...
error: Content is protected !!