Știu că aceia mai puțin înzestrați cu frumusețe fizică vor contrazice spusele din titlu. Dar dacă ne uităm pe termen lung, s-ar putea ca și aceștia să-mi dea dreptate. Bineînțeles, în primă fază, toți ne uităm la fizic. Ei la sâni și la fund, noi la ochi, la buze, la mâini, la degete, la fund, la picioare, la mers, la stilul vestimentar… la dracu, cam la tot; nu prea ne scapă nimic :D.

De la prima întâlnire, însă, punem mai mult preț pe cum decurge seara, pe discuțiile ce au loc, pe farmec, pe flirt, pe cuvinte, pe corectitudinea limbii (deși asta o poți vedea înainte de a ajunge la o primâ întâlnire 😁), pe ce-l pasionează pe celălalt, cărți citite sau filme vizionate și părerile vis-a-vis de toate astea. Aspectul fizic trece deja pe locul doi. Acum să ne-nțelegem. Deșteptăciune nu înseamnă să fii un mic Socrate, iar urâțenie nu să fii ca Muma-Pădurii. Încă s-ar putea să nici nu ajute dacă IQ-ul e mai mare decât numărul de la pantofi; o să te trezești că vorbește prea mult, iar la o conversație normală, despre Meghan și Harry de exemplu, să vorbești tu singur/ă.

Bineînțeles, cine naibii nu vrea ca persoana de lângă să fie și frumoasă, și deșteaptă? Ăsta ar fi idealul. Eventual mai frumușică și doar puțin inteligentă. La urma urmei, inteligența se poate cultiva, pe când unui chip urât n-ai ce-i face. Trebuie să o cauți un pic, ce-i drept (ok, un pic mai mult), că deștepții frumoși nu se găsesc așa, pe toate drumurile :D.

De acord cu faptul că persoanele frumoase sunt mai favorizate. Se deschid altfel ușile, pare că ai alte oportunități. Prima impresie este ”asul” tău. Un corp și un chip frumoase atrag atenția la început. Însă de la un punct încolo, ai nevoie de câteva calități pentru a trece mai departe testele vieții. Pentru că frumusețea interioară este cea care menține relațiile dintre oameni. 

Deci? E ca mine or ba? E că poți trece peste faptul că nu e o frumusețe de-ți pică măselele de minte uitându-te la el/ea și că, până la urmă, știm că frumusețea nu e pe viață? Deși cred că trebuia să adresez întrebarea doar pentru noi, femeile. Pentru ei contează mai mult frumusețea (îmi veniseră în minte niște versuri de la Paraziții, dar le-am șters :D:). Poate părea discriminativ, însă știm că nu prea există o largă ”ofertă” cu bărbați frumoși, comparativ cu femeile. Nu degeaba suntem ”sex frumos” și ”sex puternic”. Unii caută puterea, alții caută furmusețea. Fiecare cu ce simte că-i lipsește.

DISTRIBUIȚI
Roxana B
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ