AcasăDescoperaCultura generalaIslanda, țara contrastelor uluitoare și a frumuseții naturale

Islanda, țara contrastelor uluitoare și a frumuseții naturale

Published on

spot_img

Islanda, țara contrastelor uluitoare și a frumuseții naturale, unde casele nu se încuie, iar mașinile sunt parcate cu cheile în contact. Una dintre cele mai recomandate destinații.

Islanda este o țara insulară, scăldată de apele Oceanului Atlantic și Oceanului Arctic, a cărei capitală, Reykjavík, este cea mai nordică din lume. Ca și populație, Islanda este cât un oraș mai mare din România, gen Iași, iar ca și mărime, este cât Anglia. Cei mai mulți, peste 60%, trăiesc în Reykjavik.

Nu am ajuns acolo, dar, după ce am citit zeci de recenzii, am trecut-o pe lista vacanțelor pe care vreau să le bifez în această viață. Atrasă întotdeauna de țările și locuințele vechi, gen Sibiu, Sighișoara, Salzburg, studiind despre această minunăție de țară, am ales să o recomand, deși, repet, nu am vizitat-o încă. Imaginați-vă câtă fascinție, dacă am ales să scriu despre un loc pe care nu l-am călcat încă.

Islanda are de toate

Ce m-a convins, încă de la prima citire, a fost siguranța pe care ți-o oferă Islanda. Cum să îți lași casa descuiată și să pleci cu zilele? Sau cum să îți parchezi mașina cu cheile în contact? În ce țară trăiesc oamenii ăștia? Ei bine, Islanda se numește, și, pe lângă asta, pentru ochiul europeanului, peisajele sunt de-o frumusețe aparte.

Ofertele de cazare sunt variate, zic oamenii care au fost acolo, de la hoteluri scumpe și case de vacanță pana la campinguri. Grand Hotel Reykjavik și Hotel Borg se numără printre locașiile de 4 stele. Akranes, Akureyri si Berunes sunt hosteluri unde te poți caza cu bani puțini.

Un alt aspect deloc de neglijat este faptul că te poți întoarce cu suveniruri de calitate și de o autenticitate aparte. Palăriile și puloverele tradiționale, accesorii din piele și alte suveniruri, printre care caști de vikingi, din magazinele de profil islandeze. Piața de vechituri Kolaportio, 12 Tonar, Ískelda Galleri, Liborius și Rammageroin sunt doar câteva locuri excelente unde poți face cumpărături.

Sunt multe lucruri de spus despre această țară și cred că, exact această senzatie te îndeamnă să mergi mai departe, să descoperi și alte locuri, și alte culturi.

Sursa foto: guidetoiceland.is

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...
error: Content is protected !!