Acasă Carti Carti dezvoltare personala Cât de mult contează impresia celor din jur despre tine? Punem preț sau ignorăm?

Cât de mult contează impresia celor din jur despre tine? Punem preț sau ignorăm?

0
Cât de mult contează impresia celor din jur despre tine? Punem preț sau ignorăm?
Sursa foto: theodysseyonline.com

Nu știu dacă ție ți s-a întâmplat vreodată să crezi că impresia celorlalți despre tine e diferită de realitatea pe care o simti tu, dar cu siguranță ai trăit, cel puțin o dată, o neconcordanță între impresia ta despre tine și părerile celor din jur. Cu toții le-am experimentat. Întrebarea este, ar trebui să ținem cont de ele sau mergem pe drumul nostru, așa cum simțim?

De câte ori nu ne-am pus întrebări de genul: „Aș vrea să mă îmbrac așa, dar ce o să zică lumea? Dacă mă tatuez pe braț, femeie fiind, cum o să fiu catalogată? Dacă îi spun asta, par impulsivă, par agresivă? Mai bine, tac”. Sunt doar câteva exemple de probleme pe care ni le creăm singuri, legate de percepția celor din jur. Poate eu sunt nonconformistă și mai relaxată, și mă interesează puțin spre deloc ce spun străinii despre mine.

E adevărat, mă interesează părerea familiei, a prietenilor foarte apropiați, care contează pentru mine, dar nici măcar în acest caz nu pun în aplicare sfaturile sau încercările lor de a schimba ceva, indiferent că vorbim de vestimentație, că vorbim de atitudine sau stil de viață.

Nimeni nu se schimbă

Faptul că ei te văd diferit față de cum te vezi tu nu este o problemă, e firesc să fie așa. Nu toți gândim la fel, nu avem aceiași ochi și, implicit, nu privim la fel. Mulți dintre noi nu înțelegem asta și, din dorința mare de a îi face pe plac unuia sau altuia pentru care ne bate inima și nutrim ceva sentimente, încercăm să ne schimbăm. Mare greșeală, prieteni! Nu se schimbă nimeni, niciodată. Și dacă încerci și reușești ceva modificări, în doar câteva luni, rebufnești, și-ți dai arama pe față, redevii tu. Atunci să vezi! Pentru că l-ai obișnuit pe omu’ ăla într-un fel și, brusc, se schimbă foaia.

Debusolare totală și, de cele mai multe ori, asta anunță și finalul, chiar dacă noi încercăm pe toate căile să ne repliem din mers, finalul este același, doar puțin întârziat.
În fapt, fii tu! Așa cum ești, cu bune și cu rele. Tu trăiești în corpul și-n mintea tale, nu altcineva!

Sursa foto: theodysseyonline.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!