Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Iubesc bărbatul inteligent şi stilat.

Iubesc bărbatul inteligent şi stilat.

6
Iubesc bărbatul inteligent şi stilat.

Încep textul acesta cu aceleaşi bla-bla-bla-uri pe care le-am mai spus, şi anume că nu-mi plac proştii. Şi, evident, evit să am prea mult de-a face cu ei. Când eram mai mică, mai neştiutoare, poate mai prostuţă, ieşeam cu băieţi care nu aveau prea multă cultură generală, scriau mesaje cu „frumoas-o” si „ce mai faki?” sau se comportau ca nişte ţărani, în speranţa că îi dau eu pe brazdă. Dacă aş da timpul înapoi, n-aş mai pierde vremea cu rataţii, cu laşii, cu neciopliţii, minţindu-mă singură că… iubesc.

Astăzi, fata din provincie, care a învăţat ce înseamnă să ai stil şi rafinament, stă de vorbă cu oameni care întrec chiar şi nivelul ei de inteligenţă. Pentru că vrea să aibă de la cine învăţa, nu să stagneze.

Când iau masa cu un bărbat care mă curtează, sunt atentă la felul în care mănâncă şi bea, ţin cont de atitudinea lui şi de ceea ce vorbeşte. Dacă nu a învăţat că paharul de vin se ţine întotdeauna de picior, şi nu de cupă (fie că este alb – despre care ştim că se bea întotdeauna rece, iar mâna ţinută direct pe pahar ar încălzi băutura şi i-ar altera gustul – sau roşu – despre care ştim că se bea la temperatura camerei) sau dacă nu are politeţea de mă privi în ochi atunci când ciocnim, eu n-am să stau să-l învăţ. La fel şi multe alte lucruri ce ţin de bunele maniere.

Nu am să fiu niciodată ipocrită să nu recunosc faptul că mă uit cât de rafinat este ceasul de la mâna lui. Sau să nu-i observ vestimentaţia ori să nu-i simt parfumul. Ar însemna să fiu chioară. Sau să ies cu el la mişto. Şi chiar şi la mişto dacă aş ieşi, tot n-aş avea cum să nu observ. Şi credeţi-mă, asta n-are nicio legătură cu faptul că am fost/sunt jurnalist.

Bineînţeles că nu doar dacă este un cunoscător al vinurilor şi al mâncărurilor îl face un gentleman. Am văzut bărbaţi însoţiţi de piţipoance şi îmi tot puneam întrebarea: „wtf, ce văd nişte bărbaţi ca ăştia la nişte femei ca astea?!”. Dar nu mi-a luat mult să văd că se potriveau şi că doar hainele erau de ei.

Ideea e că, dacă ai bani, tot ceea ce ţine de exterior poţi cumpăra într-o zi. Pe când, stilul şi tot ce am spus mai sus, îţi poate lua o viaţă să le înveţi. Sau nici măcar.

Din fericire, nu mi s-a întâmplat prea des să ies cu bărbaţi care să nu fie stilaţi. Am avut iubiți care m-au cucerit nu doar prin aceste gesturi, ci şi prin inteligenţa de care dădeau dovadă zilnic. Nu erau bărbați într-atât de frumoși, de nu mă mai puteam uita la Soare şi la Lună, dar erau atrăgători. Chiar ai ştiut ce să facă, unde să mă ducă și ce să vorbească sau nu, încă de la prima întâlnire.

Că n-am fost eu atât de impresionată… asta e altceva. Şi chiar trist pentru mine că nu mai ştiu şi nu mai am capacitatea de a mă bucura de tot ce e plăcut aşa cum o făceam înainte. Însă pot să observ în continuare lucruri care ţin de principiile mele. Iar faptul că astăzi un bărbat îmi sărută mâna este un gest pe care îl apreciez foarte mult :).

Articolul precedent Surioara mea, maimuţa
Articolul următor Scrisoare pentru mine… ce va fi recitită peste 10 ani :)
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

6 COMENTARII

  1. Oh, ba da… ultima data am avut interviu cu cineva de la „Ancheta”, ba chiar s-a insistat sa lucrez cu ei. Le-am zis ca vreau doar sa fac interviuri, dar n-au fost de acord. Nu e genul de presa in care ma vad. Prea multe atacuri si mizerii… neah, nu e de mine :).

  2. Esti prostuta si naiva ca un copil daca pentru tine e important cum tine omul paharul de vin, mai degraba ai atrage atentia la ce gandeste. Cu alte cuvinte postarea ta te arata ca fiind o fiinta extrem de superficiala si egoista, lipsita de profunzime. Daca nu e asa, atunci ar trebui sa mai lucrezi la felul cum iti exprimi gandurile , pentru ca nu prea ti s-a primit sa exprimi altceva decat mofturile unei femei prea ocupata de a incerca sa-si argumenteze singura ca alegerile ei is corecte, fie ca asta e asa ori nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!