Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu La plimbare prin Stuttgart: Festivalul Berii

La plimbare prin Stuttgart: Festivalul Berii

1
La plimbare prin Stuttgart: Festivalul Berii

Inițial m-am gândit să pun titlul “Top 5 locuri de vizitat în Stuttgart”, dar mi-am dat seama că fiecare loc prin care îmi merg piciorușele săptămâna asta merită un articol. Mai ales acesta în care e vorba despre un festival. Știți, există sărbători de toate felurile, începând de la Festivalul Cartofului, al Căpșunilor, al Vinului și multe altele. Cum ar fi putut lipsi tocmai berea din acest peisaj? Germania este lider mondial la acest capitol, prin cultura în ceea ce privește berea, iar evenimente de genul Springfest și Oktoberfest i-au crescut și mai mult faima.

Startul este dat de primul, cunoscut și sub numele de Stuttgarter Frühlingsfest și care ține de pe 21 aprilie până pe 13 mai. Acesta este cel care care trezește orașul la viață, iar timp de trei săptămâni, atât copiii, cât și adulții se pot bucura de cel mai vesel festival din Europa. Originile sale, însă, nu sunt cele mai fericite. Ideea acestui eveniment a luat naștere în anul 1818, când regele Wilhelm a investit bani pentru crearea festivalului, după o lungă perioadă în care populația suferise de foame.

Zeci de corturi, mii de oameni și milioane de halbe. Ce poți face la Festivalul Berii? Evident, să bei. Bei bere și dansezi pe mese. Zău, așa se dansează acolo. Eu și ai mei am dansat pe bănci, că pe masă erau prea multe halbe cu bere, altfel ne-am fi urcat și noi. Las pozele să vorbească 😁. Ca mâncare specifică festivalului puiul rămâne preferat de toată lumea. Muzica este și pentru nemți, și pentru turiști. M-am bucurat să aud piese cunoscute, internaționale, dar am dansat și am dat din cap și pe muzica germană (care este destul de plăcută), chiar dacă nu pricepeam un cuvințel. Fredonam acolo cum puteam 😅.

Era să uit a povesti despre ce m-a impresionat pe mine cel mai mult. Dirndl-urile. Nu-mi puteam lua ochii de la ele. De la ele, de la costume zic. Nu mă refeream la țâțele imense scoase pe afară 😁. Nici bărbații nu păreau să se holbeze așa mult. Probabil erau prea obișnuiți cu ele încât nu mai avea ce să-i impresioneze. Revenind la acest frumos costum tradițional al nemțoaicelor, purtat în cadrul evenimentelor de genul, mă uitam la fiecare cum era croit, din ce material, dacă avea șorț și cum era legat. De exemplu, dacă legi cordonul la spate, ești văduvă sau nu știu ce problemă de sănătate are soțul tău, dacă îl legi în partea dreaptă – ești logodită, iar dacă îl legi pe stânga – ești singură. Eu n-am avut șorț 😁.

Cam atât pentru azi. Mi-am terminat de băut cafeaua, păsărelele mi-au ținut companie pe terasă, acum merg să dau o tură de înot, iar apoi o iau din nou la pas și vă țin la curent cu ce am mai văzut zilele astea, că de patru zile de când sunt aici, am impresia că am făcut atât de multe lucruri, iar timpul a trecut parcă greu. Aș fi vrut să vă scriu și despre ziua de 1 mai, istorie și alte alea, dar m-am oprit și eu, ca tot românu’, la bere și grătar 😁.

Articolul precedent Test de CULTURĂ GENERALĂ: Sunt doar 10 întrebări
Articolul următor 3 mai 1986. Ce-mi doresc eu mie? :)
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!