AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuLa plimbare prin Terracina (Italia): Ce poți vizita și cât te costă

La plimbare prin Terracina (Italia): Ce poți vizita și cât te costă

Published on

spot_img

Nu puține persoane m-au întrebat ce e cu Terracina asta, că n-au auzit de ea. Adevărul e că am tot promovat-o pe Facebook și pe Instagram 😁. Nu e foarte cunoscută pentru că Italia are foarte multe “commune” de genul acesteia, în împrejurimile marilor orașe (Roma, Milano, Torino, Napoli etc). Bașca, acum pot ajuta și la cazare, deoarece familia la care am stat în această perioadă de zece zile are vreo două apartamente de închiriat fix în fața mării 😊.

Așadar, pentru cine dorește să opteze pentru această zonă din “Țara Cizmă” trebuie să știe că se ajunge foarte simplu din Roma. Nu și foarte rapid, însă, pentru că sunt vreo două ore de mers. De la aeroport Ciampino aveți de luat un autobuz (nu-mi amintesc numărul, trebuie întrebat la ghișeul de informații) și coborâți la Laurentina, iar de acolo autocar direct pentru Terracina. Ce n-am știut eu (și nici mama, care îmi dăduse instrucțiuni exacte) a fost că în ziua respectivă era “festa” (“La Madona della Pescadore”), iar autocarul nu mă lăsa direct la “Orrizonte”, stația unde trebuia să cobor. Așa că m-au cam lăsat… în câmp 😅. Am văzut o doamnă pe acolo, cu fetița ei, care se îndrepta într-o parcare. Hop și eu după ea, am întrebat-o cum pot ajunge la Orrizonte, iar ea a fost atât de amabilă încât, fiind în drumul ei, m-a luat cu mașina până acolo 😊.

Terracina este superbă. Nu exagerez, iar filmulețele făcute îmi vor demonstra spusele. Sigur că vorba ceea: au și ei uscăturile lor prin frumoasele păduri. Eu am pozat doar ce a fost curat. Însă Italia nu mi-a lăsat nicidată impresia unei țări curate. Au coșuri de gunoi peste tot pentru orice: de la șervețele la sticle sau mâncare (multe comparativ cu noi), iar amenzile pentru neconformare sunt destul de usturătoare. Cu toate acestea, mizeria nu lipsește. Nu vreau să urc iar în slăvi România, mai ales că articolul nu este despre asta, dar serios acum: chiar avem o țară îngrijită și curățică față de alți europeni :).

Cum spuneam, este superbă. Se împarte în Terracina Vecchia și Terracina Nuova: adică o parte istorică, cu o multitudine de căsuțe la care ajungi doar urcând pante și scări, și o parte modernă, acolo unde este plaja, cu restaurante și cluburi. Pentru că da, Terracina are și cluburi. Eu am ieșit într-o singură seară, în ultima petrecută în vacanță. Preferatul meu a fost White Beach, poate și pentru că acolo am petrecut cea mai mare din timp. Este chiar în centrul Terracinei, pe malul mării. Nu m-am îmbrăcat tocmai corespunzător, în ideea că n-am pus tocuri în picioare (aveam vreo 20 de minute de mers pe jos, plus că nu am luat la mine; cine naibii se gândea că acolo se poartă tocuri? 😅), dar m-am îmbrăcat în alb, deși nu era ținută obligatorie. Când am ajuns în fața clubului, hm, ce credeți? Erau vreo cinci bodiguarzi la intrare și mi-au zis că nu se poate intra până la miezul nopții 😅. Așa că m-am așezat la o masă, la un pub, în apropiere, pe terasă, unde muzica era foarte tare (mi-au țiuit urechile toată noaptea; nu că aș fi împotriva volumului, dar îmi place muzica să dansez pe ea, nu să o ascult de la masă 😁). Am comandat un Mojito, apoi am analizat trecătorii, ce era să fac? Eram singură 🤗.

Referitor la prețuri, pentru că am menționat acest aspect în titlu, un apartament închiriat pe o perioadă de patru zile costă între 300-700 de euro, după spusele agentului imobiliar care mi-a prezentat câteva oferte. Este ok și la 300, să știți. Toate arată bine și sunt curate. Prețurile cresc dacă te apropii de centru, dar nu ai nevoie să stai în buricul Terracinei, pentru că Lungo Mare este o faleză superbă, pe care o faci într-o oră și ceva, dacă mergi la plimbare. În ceea ce privește mâncarea, depinde cât ești de gurmand și cât poți mânca 😁. Prețurile la retaurante sunt acceptabile, însă dacă vrei pește bun, proaspăt și lanun preț rezonabil (5 euro – farfuria de calamari+creveți sau 15 euro supa de pește – aici intră toate tipurile de fructe de mare) găsești în centru, la Ernesto, care are un restaurant de genul “Împinge tava”. Coada este de la casă până în strada principală :).

Cam atât. Mult mai multe veți vedea pe Youtube, când voi porni vlogul (însă durează, pentru că am filmat foarte mult și trebuie editat astfel încât să vă prezint o vacanță cu adevărat reușită 😊😎).

Iar acum las în continuare galerie FOTO (acestea sunt facute cu telefonul, deci nu la cea mai bună calitate):

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...
error: Content is protected !!