Acasă Carti La râul Piedra am șezut și-am plâns…

La râul Piedra am șezut și-am plâns…

2
La râul Piedra am șezut și-am plâns…
rau-din-romania-800x500_cAm notat câteva citate care mi-au rămas în suflet :). Paulo Coelho este unul dintre preferații mei:


„Eliberează-te de toate ideile astea blestemate, de mânia de a găsi o explicaţie pentru orice şi de a face numai lucruri cu care sunt de acord ceilalţi”

„Universul ne ajută întotdeauna să luptăm pentru visurile noastre, oricât ar părea ele de nebuneşti, pentru că sunt visurile noastre şi doar noi ştim cu ce preţ le visăm”

„Niciodată nu putem judeca viaţa celorlaţi, pentru că fiecare îşi cunoaşte propria durere şi renunţare. Una este să crezi că eşti pe drumul cel bun şi alta e să crezi că drumul tău e unic”

„Iubire ne poate face să îmbătrânim înainte de vreme și să reîntinerim când tinerețea s-a dus”

„Vai de cine se teme să-și asume riscurile. Acesta poate că nu va avea niciodată parte de decepții, nu va avea deziluzii și nici nu va suferi precum aceia care au un vis de urmărit. Dar când va privi în urmă – pentru că întotdeauna privim în urmă –  (…) va avea certitudinea că și-a irosit viața”

„Visurile înseamnă muncă”

„A iubi înseamnă a fi în comunicare cu celălalt şi a descoperi în el scânteia lui Dumnezeu”

„Nimeni nu reușește să mintă, nimeni nu reușește să ascundă ceva când privește drept în ochi. Și orice femeie, cu un minimun de sensibilitate, izbutește să citească în ochii unui bărbat îndrăgostit”

„Cine e înțelept este doar pentru că iubește. Și cine e nebun este deoarece crede că poate înțelege iubirea”

„Așteptarea e dureroasă. Uitarea e dureroasă. Dar a nu ști ce hotărâre să iei este cea mai cruntă dintre suferințe”

„Dragostea nu pune multe întrebări, deoarece, dacă începem să gândim, începe să ne fie frică. E o frică inexplicabilă, nu poate fi exprimată în cuvinte”

Articolul precedent Visurile se plătesc
Articolul următor Excese
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!