Visurile se plătesc

Published on

spot_img
ca6a5ec02989384388ebae51015e6973
Nu dau multe exemple, însă visurile noastre au un preț, pe care îl plătim, într-un fel sau altul. Cel puțin, visurile unei femei singure, care luptă, uneori, până și cu ea însăși.
Nu de puține ori, am ajuns la interviu, unde am lăsat impresie bună, iar el, angajatorul, m-a lăsat să plec cu impresia că a doua zi mă va suna. Și mă suna. Însă, din asistent manager, așa cum ar fi trebuit să fiu, ajunsesem să fiu invitată la cine în restaurante scumpe. Cu alte cuvinte, postul era de asistentă personală. Și am acceptat. Să ies la o masă.
Deși eram mai micuță la vârstă și la minte, mi-am dat seama că șeful meu nu are nevoie de un viitor manager în firma sa. Astfel că am fost nevoită să-mi dau demisia. De două ori am pățit-o, după care am încetat să mai aplic CV-ul la joburi de genu’. La unul dintre ele am lucrat câteva luni, la celălalt – câteva săptămâni.
N-am înțeles niciodată de ce anumite fete cred că dacă „te pui bine” cu șeful, avansezi. Să visezi să ajungi undeva și cineva nu te costă nimic. Drumul până acolo, însă, e anevoios, iar prețul – scump.
Sunt câteva femei pe care le admir pentru faptul că au reușit pe propriile picioare, însă nu sunt multe la număr. Eu n-am reușit până acum. Bine, asta are iar legătură cu a ști ce-mi place să fac. Știu însă răspunsul la întrebarea ce-mi zbura prin minte cândva: dacă ar fi să dau curs întâlnirilor cu șeful aș ajunge sus?
Niciodată!
Mândria și orgoliul m-au ținut departe de a ajunge să fac lucruri pe care sigur le-aș fi regretat. Și da, am plătit pentru visul de a intra într-o companie unde visam să devin un bun manager. Din acest punct de vedere, sunt mândră de mine. Chiar dacă n-am ajuns departe, reușesc să mă descurc. Mă zbat și lupt cu viața până răzbesc!
”Îmi răscumpăr tristeţile cu o mare nevoie de a iubi şi îmi plătesc faptul că sunt deschis spre orice bucurie posibilă cu amărăciunea că nu mă pot opri la atât” (O.Paler)

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

Cum te schimbă publicarea unei cărți? Te copleșește succesul? :)

Haideți că tare mă amuză și pe mine a doua întrebare din titlu:). Dar...
error: Content is protected !!