Acasă Educatie Descopera Lecția de gramatică: Repet sau MĂ repet?

Lecția de gramatică: Repet sau MĂ repet?

0
Lecția de gramatică: Repet sau MĂ repet?

Nici profesoară, nici “grammar nazi”. Scriu doar atunci când mă inspiră oamenii (ăia porci, mai ales). Unii “se” repetă la orice banalitate. Nici eu nu vin mereu cu ceva nou, dar măcar nu repet la infinit aceleași lucruri ca alții. Și eronat, pe deasupra. Iar dacă domnu’ Pop a putut fi ministru, și nu orice ministru, ci al Educației Naționale, apăi eu de ce n-aș putea să-mi dau cu părerea? Așa, umilă, cum e ea.

 Buton bun Roxana Branisteanu YouTube

De ce insistă unii pe reflexivul “mă”?

Pentru că au impresia (proastă) că accentuează ideea. Istoria SE repetă, dar tu, istețule, și tu, drăguță, nu TE poți repeta. Nu pe tine, te, dacă ”face” sens și pentru creierașul tău (în rest, te poți ce vrei tu).

My unprofessional opinion. Dacă vreți să vă luați după ea. Dacă nu, mai căutați prin manuale. Cu calm, fără emoții, să nu vi se umezească ochii ;).

Articolul precedent Pentru pasionații de gramatică și nu numai. Răspunzi corect la toate cele 10 întrebări?
Articolul următor Facebook Learning: „Manager” nu are feminin!
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!