Acasă Descopera Cultura generala Pentru pasionații de gramatică și nu numai. Răspunzi corect la toate cele 10 întrebări?

Pentru pasionații de gramatică și nu numai. Răspunzi corect la toate cele 10 întrebări?

0
Pentru pasionații de gramatică și nu numai. Răspunzi corect la toate cele 10 întrebări?

“A se înțelege clar” este expresia favorită a lui Liviu Dragnea. O folosește în orice moment, în orice discuție aproape. Știu că vrea să-și accentueze ideile, poate-poate o mai reuși să prostească. Dar “a se înțelege clar” este pleonasm în toată regula. Pentru că “a înțelege” înseamnă deja “claritate; a exprima o idee într-un mod cât mai clar”.

Voi cum stați cu pleonasmele și alte d-astea, d-ale limbii române? 🙂

PS: Dacă ai ratat testul de săptămâna trecută, nu te apuca să-l faci pe acesta (intră AICI întâi).

Articolul precedent Filmul de weekend: Pentru patrie
Articolul următor Lecția de gramatică: Repet sau MĂ repet?
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!