Acasă Lifestyle Londra, cu ale ei minunăţii, una dintre cele mai vizitate capitale europene

Londra, cu ale ei minunăţii, una dintre cele mai vizitate capitale europene

0
Londra, cu ale ei minunăţii, una dintre cele mai vizitate capitale europene
Londra

Tot mai mulţi oameni, şi aici mă refer la toate naţiile, aleg Anglia, îndeosebi Londra, sperând la o viaţă mai bună. Nici nu contează cultura sau civilizaţia, contează fluturaşul pe care-l primeşti la final de lună sau la finalul zilei, după caz. 

Tocmai ce m-am întors din Londra, după o scurtă vacanţă, deşi nu se afla pe lista priorităţilor mele. Aveam alte ţări la care visam cu ochii deschişi, dar, una peste alta, a fost o experienţă pe care am dorit să o împărtăşesc cu voi.

De ce am ales Londra

Mi-am luat bilet de gura prietenilor din mai multe motive. Unul fiind acela că nu îmi plac metropolele, dar asta este o altă discuţie. Revenind. Intreb: ce facem acolo, pe lângă vizitat şi alimentat cu multă cultură, ploi şi vânt rece cărorra trebuie să le faci faţă, ce altceva mai poţi face? Shopping! Hmm…parcă sună puţin mai bine.

Tamisa-Londra
Tamisa-Londra

O parte din vacanţă m-am simţit ca în România

Avionul plin cu români şi la dus şi la întors, pe aeroport, din zece oameni, doi vorbeau italiana, doi erau cu franceza , unul de prin Asia, şi cinci erau de-ai noştri. Celelalte limbi nu le-am descifrat. Îmi era şi teamă la un moment dat să vorbesc româna, că habar nu aveam cine m-ar fi putut înţelege. E drept, Londra are un aer deosebit. Nu puţini sunt cei care au văzut Tamisa măcar o dată în viaţă, au admirat pe viu palatul Buckingham sau au urmărit schimbarea gărzii regale.

Palatul Buckingham Londra
Palatul Buckingham Londra

Anglia, luată cu asalt pentru o viaţă mai bună

Cei mai mulţi, însă, merg la muncă în Anglia sperând la o viaţă mai bună. Da, venitul minim depăşeşte cu mult media din România, dar şi costurile sunt pe măsură. Şi, după ce plăteşti o chirie împărţită cu văru’ şi laşi banii de întreţinere pe masa din bucătărie, îţi mai rămâne cam jumătate pentru restul.

Acum, depinde cum ţi-i drămuieşti, că dacă te duci în centrul Londrei să-ţi iei un burger, o cafea şi o bere, s-ar putea ca până la finalul lunii să te abonezi la vecini. Nu mai vorbesc dacă mai şi fumezi. Eu nu mi-am luat tigări din ţară şi rău am făcut. Cu banii aruncaţi pe nişte ţigări extrem de proaste, serveam o masă într-un pub decent, în Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!