AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuLună plină, fără vise

Lună plină, fără vise

Published on

spot_img
1584143954573255a57e90e0d2fda178b1eddf9b3525be

E ora 1. Întinsă în pat, cu veioza aprinsă și lumina lunii ce bate chiar pe fața mea, privesc la stele și știu că asta e una din nopțile în care nu pot să dorm. Nu e ceva neobișnuit, nici nu am un motiv anume. Pur și simplu, privesc pe fereastră, apoi mă foiesc, așa mi se întâmplă mie. Deși am 1000 de lucruri la care să mă gândesc, nu am chef să o fac. Nu în noaptea asta. Bine, bine, dar trebuie să-mi vină ceva în minte, cât o să stau să mă uit la lună și la stele că doar nu-s nebună?!

Uite că-mi veni ceva. Ce-o fi avut bietul om, nea Costică Ștefănescu, să se sinucidă? Adică știu ce a avut, toată lumea o știe, dar… e păcat de sufletul lui. Mă oftic tare că n-am putut să ajung la spital, așa cum mi-am propu. Nu l-am cunoscut niciodată personal, dar așa am simțit eu nevoia, să-l vizitez. Și uite că n-am făcut-o. În urmă cu fix o săptămână, am scris un reportaj, iar ca temă a fost cancerul. Ciudat, dar poate ăsta a fost un semn. Adică nu că mă conider specială sau ceva de genu’, dar… dacă aș fi trecut pe la spital chiar atunci?! Nu că aș fi avut vreo putere, dar mă gândesc așa… Dacă stătea de vorbă cu o străină (cu multe pe suflet, de altfel), poate… poate, poate… cine știe?
Cancerul e o boală necruțătoare. Mai necuțătoare e atunci când nu te lași ajutat. Ideea e că am stat de vorbă cu anumiți pacienți bolnavi de cancer când am făcut acel reportaj. Și toți suferă din cauza sistemului care nu le oferă medicamentele la timp sau, în multe cazuri, deloc. În schimb, acest om, o legendă a fotbalului românesc, nu cred că avea acea problemă, adică imposibilitatea de a-și procura medicamentele. E trist… Dumnezeu să-l ierte!

Hai că a fugit și luna între timp, s-a pitit după bloc! 🙂

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

Cum te schimbă publicarea unei cărți? Te copleșește succesul? :)

Haideți că tare mă amuză și pe mine a doua întrebare din titlu:). Dar...
error: Content is protected !!