Acasă Carti Carti dezvoltare personala Lupta împotriva oboselii zilnice şi a lipsei de energie

Lupta împotriva oboselii zilnice şi a lipsei de energie

0
Lupta împotriva oboselii zilnice şi a lipsei de energie
Am probleme reale de insomnie şi, uneori, mă simt stoarsă până la ultima picătură de energie. Oricât sport aş face şi oricât aş dormi, mă simt tot obosită şi fără viaţă. Am luat ceva vitamine după cum m-a tăiat pe mine capul, dar degeaba. Ocazional, nu zilnic, mă cuprinde acesta stare. Numai că, în ultimele luni s-a acutizat. M-am speriat şi m-am dus la medic. Gândindu-mă că nu sunt singura care suferă de astfel de probleme, am zis să împărtăşesc cu voi reţeta.
Senzaţia de oboseală, epuizarea sau lipsa de vitalitate cauzate de activitatea fizică sau intelectuală pot duce la oboseală accentuată, mi-a spus medicul. Bine, asta ştiam şi eu. Mă interesează ce pot să fac să o combat, pentru că aici este problema. O viaţă liniştită, fără stres, voi avea, probabil, la pensie, dacă o apuc.
Remediul: Ar trebui să adoptăm un regim de viaţă sănătos, asta ar putea ajută. Ce înseamnă sănătos? În funcţie de organismul fiecăruia, cum este obişnuit şi setat. Odihnă este soluţia cea mai bună, pentru fiecare dintre noi, iar orele de somn se adaptează în funcţie de cât ne trebuie. Eu, de exemplu, trebuie să dorm minimum opt ore că să mă simt bine şi să mă trezesc cât de cât odihnită. Alţii, dacă dorm cinci ore pe noapte, sunt fresh. De aia zic, fiecare după cum s-a setat.
De asemenea, o dietă echilibrată este importantă pentru sănătatea fizică, dar şi mintală. Excesul de grăsimi alimentare combinat cu lipsa hidratarii poate cauza starea de oboseală. Efectuarea în mod regulat a activităţii fizice moderate creşte nivelul de energie şi ajută la refacerea organismului.
Reducerea stresului, care epuizează cel mai tare organismul, este, deci, foarte importantă. Aşa cum spuneam într-un material precedent, stresul ne omoară pe toţi, pe rând.
Pe lângă somn şi odihnă, vitaminele reprezintă soluţia optimă. Numai că, aici este buba. Nu trebuie să iei după ureche, aşa cum am luat eu, ci trebuie să iei în urmă unor analize pe care le-ai făcut în prealabil, şi în urmă cărora medicul va stabili ce îţi lipseşte din organism. La mine este nevoie acută de magneziu, de unde şi cererea mare de oleaginoase. Un aport mare de magneziu este necesar pentru funcţionarea normală a sistemului nervos şi pentru furnizarea energiei necesare susţinerii eforturilor fizice şi intelectuale intense.
Vitamina B6, este des recomandată, pentru că, indiferent de alte nevoi, reduce senzaţia de oboseală, de extenuare, tocmai de aceea se află pe reţeta oricărui medic.
Sunt sigură că senzaţia de oboseală este o problema generală. Nu o ignoraţi, nu o lăsaţi să se acutizeze, pentru că poate face ravagii. Pe mine, una, m-a speriat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!