Acasă Carti Carti dezvoltare personala Maturitatea ne face să zâmbim trecutului

Maturitatea ne face să zâmbim trecutului

0
Maturitatea ne face să zâmbim trecutului

Există multe lucruri care provoacă tristețe, experiențe care te copleșesc, evenimente cărora nu le poți face față. Dar când ai puterea să spui la revedere temerilor și dezamăgirilor tale, când ele nu mai au putere asupra ta, ci îți dau curaj, atunci poți spune că ai ajuns la maturitate.

Fiind matur nu înseamnă neapărat că trebuie să râzi de lucrurile care ți-au cauzat tristețe. Să fii matur înseamnă că ceea ce nu credeai că ai putea depăși în acest moment a devenit acum o amintire și o experiență care te-a făcut mai puternică.

Te-a durut, dar nu pentru mult timp

Când ești rănită, durerea poate persista mult mai mult decât ar trebui. Cu toate acestea, este important să înveți să te uiți la trecutul tău fără să mai simți durere. Dacă ajungi la acest punct, este pentru că ai învățat din experiență și acum poți merge mai departe. Nu adopta niciodată atitudinea că nu poți suporta ce ți s-a întâmplat deoarece toată lumea are suficientă forță pentru a depăși chiar și cele mai dureroase lucruri care li s-ar putea întâmpla.

Emoțiile care apar în acel moment te fac să te simți fragilă, dar tu nu ești slabă și trebuie să ai încredere că vei trece prin toate încercările vieții. Este normal să te uiți în urmă, dar este recomandat ca niciodată să nu rămâi în trecut. Oamenii au tendința de a lăsa trecutul nerezolvat, ceea ce provoacă un ciclu continuu de nefericire.

Dacă reușești să zâmbești când îți aduci aminte de lucrurile care ți-au făcut rău, înseamnă că deja ai trecut peste, că totul a rămas în trecut și că nu mai trebuie să îți faci griji. Dacă poți să zâmbești, ai devenit matură și ce te-a rănit odată nu va mai avea același efect asupra ta astăzi.

Greșeli care devin bariere

Toți oamenii au făcut greșeli la un moment dat. Este natural și normal, este ceva din care trebuie învățat și să nu o mai repeți niciodată. Nu vei crește niciodată dacă faci mereu și mereu aceleași greșeli pe care le-ai făcut și în trecut: este mai bine să te eliberezi și să continui. Rănile trebuie să se vindece complet, chiar dacă este dureros. Dacă faci din nou aceeași greșeală și nu reușești să găsești o soluție, ea poate deveni o barieră care te împiedică să înaintezi. Tu ești cea care îți creezi obstacole, care nu sunt chiar reale.

Ai luat o decizie greșită? Nu se va întâmpla nimic groaznic. Toate deciziile tale marchează modul în care trăiești. Trebuie să înveți să trăiești cu deciziile pe care le iei, indiferent dacă sunt sau nu sunt corecte. Aceasta se numește „maturitate”. Este adevărat că este nevoie de foarte mult curaj, dar nu trebuie să îți fie frică dacă trebuie să te schimbi. Atunci vei fi capabilă să-i zâmbești trecutului, fără nicio teamă!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!