Acasă Carti Carti dezvoltare personala Stresul ne omoară cu zile! Cum îi putem face față!

Stresul ne omoară cu zile! Cum îi putem face față!

0
Stresul ne omoară cu zile! Cum îi putem face față!

Stresul face parte din viața noastră de zi cu zi și fiecare dintre noi încercăm să îi facem față cum știm și cum putem. Unii, nici nu realizează instalarea lui confortabilă. Locul de muncă, problemele financiare și problemele în viața de cuplu, personale, sunt doar câteva dintre cauzele bolii numite „boala secolului”.

Nu știu despre voi, dar eu m-am săturat să tot aud de oameni care suferă din cauza stresului. „Am gastrită, am făcut-o pe sistem nervos”, „Am probleme cu plămânii, de la stres”, ca să nu mai spus de problemele neurologice provocate îndeosebi de stres. Se pare că nebunul ăsta intră în tot corpul și te atacă atunci când nu te aștepți și când nu te gândești.

Ar putea fi câteva metode de înlăturare sau măcar de suport.. Nu le-am încercat, dar o voi face:

Meditația – Rezervă-ți 15-30 de minute în fiecare zi pentru a te elibera de toate gândurile care își provoacă neliniște. Fă o baie caldă cu arome și spumă relaxante și încearcă să te gândești la lucrurile care te bucură sau care te-au făcut fericit/ă la un moment dat.

Somnul – Este cea mai eficientă metodă de combatere a stresului. Tocmai de aceea ar trebui să dormi suficient, adică minimum opt ore, în fiecare noapte. Lipsa somnului te face să te concentrezi mai greu, îți crează o stare de iritare și, cum spuneam într-un alt material, te îngrașă.

Masajul – ar putea fi un alt remediu. După câteva ședințe, te vei simți mai relaxat/ă, mai energic/ă și vei avea o atitudine pozitivă.
Poți încerca și acasă, nu trebuie neapărat să mergi la un salon de masaj. Plus că, la domiciliu este mult mai avantajos. Imediat după, poți rămâne în starea de relaxare, nu trebuie să te echipezi și să pleci.

Îmbrățișările – Nu știam nici eu, dar se pare că fac miniuni. Se zice că avem nevoie de patru îmbrățișări pe zi, pentru o stare de beatitudine, o stare pozitivă, energie bună și potențial maxim.

O bună organizare te ajută – Nu sunt un exemplu în acest caz, dar încerc să mă repliez. Chiar ajută. Bine, nu trebuie neapărat să-ți faci o agendă, deși, cred că ai fi mai eficientă. Cred că o organizare mintală, în care să îți pui gândurile și ideile într-o ordine prioritară, ajută. Dar, mă întreb, oare, putem face asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!