Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Mi-e dor să fiu, din nou, adolescentă…

Mi-e dor să fiu, din nou, adolescentă…

2
Mi-e dor să fiu, din nou, adolescentă…
teri_meri_kahaani_priyanka_chopra-1920x1200
Nu credeam să spun asta vreodată. Am așteptat și mi-am dorit atât de mult să treacă odată anii și să merg la facultate, să scap de gura părinților, să fiu pe cont propriu, să nu dau nicio explicație. Nu zic, sunt mulțumită cu statutul actual, mă bucur că am ajuns în acest punct. Nu stau să tânjesc după trenuri care au plecat demult din gară. Totuși, uneori, mi-e dor de acel „cândva”…
Să fac mizerie în casă și să curețe mama după mine. Să mă lovesc și să sufle ea ca să treacă. Să stau tolănită în pat, ca o pisică leneșă, cu eseurile în brațe, prefăcându-mă că învăț.
Să se facă mai repede ora 17.00 și să mă uit la Sailor Moon. Iar mai apoi, ora 19.00 – la Sunset Beach.
Mi-e dor să am mintea de altădată. Să nu fi trecut prin atâtea experiențe dure. Să nu am atât de multe așteptări. Să nu văd defectele unui bărbat și să-i apreciez, înainte de toate, calitățile.
Să nu știu ce înseamnă grijile. Să n-am habar ce înseamnă să trăiești o lună întreagă dintr-un salariu, din care trebuie să plătești întreținere, lumină, gaze, telefoane, benzină, să mănânci, să-ți cumperi haine, să te distrezi, să te relaxezi în afara orașului măcar pentru două zile.
Să nu simt egoismul, invidia, aroganța și răutatea celorlalți. Să văd prietenia de odinioară, când, dacă mă supăram pe cineva, îmi trecea dintr-o singură propoziție: „Hai să jucăm șotronul!”.
Să știu că mereu e cineva acolo care repară după mine. Are grijă de mine, mă protejează, mă iubește, mă alintă, mă răsfață.
Mi-e dor de toate astea, însă nu m-aș reîntoarce în trecut decât dacă aș putea schimba anumite decizii. Dar cum la vârsta respectivă trebuie să greșești, pentru că ești încă necopt și inocent, cu siguranță aș repeta greșelile. Pentru că fiecare vârstă are problemele ei. Iar problema pe care o am într-un anume moment mi se parea cea mai gravă, cea mai dificil de rezolvat. În fond, dacă am cu cine, îmi permit să nu ascund copilul din mine și-l mai las, din când în când, să iasă la iveală.

 

Articolul precedent Bărbații înșală pentru că sunt niște boi, iar femeile pentru că sunt niște ticăloase
Articolul următor Citatul zilei
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!