Ştiţi cum este cu vinul roşu, că are drept motto “Bun pentru femei ca să-l bea bărbaţii?”. Ei bine, aşa e şi cu site-ul meu: e pentru femei ca să-l citească bărbaţii :). Ok, just kidding. Adică știu că mă citesc și bărbații. Voiam doar să nu vi se pară nelalocul lor aceste articole pe care am să le mai postez din când în când. Asta pentru că v-am spus AICI că am să scriu un articol despre şi pentru bărbaţi. De fapt, aş face o rubrică doar pentru ei, dar n-am găsit niciunul dornic să-şi expună gândurile :)))).
Mai jos am pus şi galerie foto. Dacă vă vine să credeţi, mi-a fost mai uşor să găsesc poze cu bărbaţi îmbrăcaţi în roz decât cu femei. Pe cuvânt. Nici Google, nici Pinterest nu m-a ajutat foarte mult la articolul de data trecută.
De ce fetiţele sunt cu roz, iar băieţii cu albastru?
Există un banc pe internet, circulă de vreo câţiva ani buni şi îl redau acum:
La maternitate, doi nou-născuţi, culcaţi în acelaşi pătuţ, stau de vorbă. Unul îl întreabă pe celălalt:
– Tu ce eşti, fetiţă sau băiat?
– Sunt fetiţă. Dar tu?
– Eu sunt băiat!
– Nu cred!
– Ba da, sunt băiat, dacă-ţi spun!
– Da’ nu te cred!
– Bine, aşteaptă să iasă asistenta din cameră. O să ridic pătura şi o să-ţi arăt.
La un moment dat, asistenta iese.
– Aşa, acum să-ţi dovedesc că sunt băiat.
Şi ridică păturica.
– Vezi? Ţi-am spus că sunt băiat! Vezi că am botoşei albaştri?!
Amuzant, aşa-i? 🙂
Dacă ne uităm puţin în urmă, la studiile făcute, observăm că, încă de când sunt mici, copiii ştiu din start ce culori să aleagă. Pentru că Barbie este întotdeauna îmbrăcată în roz, iar Batman în negru. Aşadar, atunci când micuţii devin conştienţi de sexul lor, aceştia resping din start ideea de roz. De ce? Pentru că aşa impune societatea. Este un fenomen cultural, nu biologic. Aşa înveţi, aşa creşti şi aşa crezi că e normal. Până când începi să gândeşti singurel, să ai propriile principii şi valori. Aşa cum noi, femeile, purtăm albastru, care era consideră o culoare băieţească, la fel şi voi, bărbaţii, purtaţi roz şi roşu. Aşadar, a purta roz este o chestiune de curaj :).
Uitaţi ce culori frumoase! Bine, eu nu aş combina buline cu pătrăţele. Adică ori una, ori ailaltă. Ne jucăm, de acord, dar nici să punem pe noi tot ce pică :D.
Rozul nu e pentru gay!
Mulţi urăsc ideea de a purta roz pentru a nu fi catalogaţi drept homosexuali. Acum mulţi, mulţi ani, în Germania nazistă, cei care erau închişi în lagărele de concentrare erau obligaţi să poarte un triunghi roz din cauza faptului că erau homosexuali. Ulterior, în perioada modernă, grupurile care promovează mişcarea gay-lor au adoptat simbolul triunghiului roz. De aici, prejudecăţi una peste alta. Mi-ar plăcea să ieşim de sub tirania acestei convenţii. Oameni buni, roz este o culoare normală, ca şi galben, verde, albastru, maro etc. Şi toate acestea menţionate sunt purtate, deopotrivă, de femei şi bărbaţi.
„Gândirea conservatoare nu te ajută!”
Karim Rashid, designer (interviu revista „Timpul”): „Fii deștept, fii răbdător, învață să înveți, fii foarte practic, dar saturat de poetică, estetică și noi paradigme în schimbarea peisajului de produs. Gândirea conservatoare nu te va ajuta să crești. Separă-te! Trebuie să găsești un nou limbaj, o nouă semantică, o nouă estetică, să experimentezi materiale și abordări comportamentale noi. Amintește-ți întotdeauna chestiunile umane evidente din produsul vostru, cum ar fi emoția, ușurința de utilizare, progresul tehnologic, umorul, un spirit dinamic pozitiv și chiar mândru, aș spune. Asta lipsește! Multe dintre produsele așa-zis de linie nu reflectă preocuparea pentru aspect sau ergonomie; se aliniază celorlalte produse de gen și vor avea o viață scurtă, care nu surprinde spiritul timpului lor”.
Simplitate
Ca să vă spun drept, mie îmi place bărbatul îmbrăcat elegant. Mă îndrăgostesc definitiv și absolut de un bărbat îmbrăcat în costum 😁. Cu cât mai simplu, cu atât mai plăcut. Adică o cămașă roz, dacă îi vine bine, dacă i se potriveşte adică, m-aş bucura să poarte (nu orice roz, clar, un roz pudrat, eventual, chiar dacă “pudrat” nu sună bărbătește, să-i zic așa). La fel şi un pulover. Dar restul hainelor mai puţin colorate. Sigur, depinde de ocazie, de eveniment, de multe alte lucruri. Mie îmi plac toate culorile de roz alese în fotografiile de mai jos.
Cravata, de asemenea, este un accesoriu care nu văd de ce nu ar fi roz. Sau cu dungi roz ori cu alt model. O pălărie, dacă eşti mai fashionist. O eşarfă, chiar şi un sacou. Însă pantaloni roz? Nţ. De fapt, mint. Merg vara, pe plajă, cu şlapi :).
Oricum ai alege să porţi rozul, fă-o cât mai simplu. Sunt n şi n nuanţe de roz, iar dacă ai pus-o pe cea greşită pe tine, s-a dus naiba tot. Rozul nu este chiar uşor de asortat.
PS: Sper că v-a plăcut articolul. Urmează unul despre parfumuri. Asta pentru că am înnebunit, în ultima vreme, tot mirosind parfumuri dulci. Prea dulci. Amețitor de dulci. În fine, ați înțeles ideea 😅. Nu mă întrebați de ce preferă astfel unii bărbați, că n-am descoperit :).