AcasăSanatateEducatie nutritionalaModurile prin care reduci numărul de calorii consumate

Modurile prin care reduci numărul de calorii consumate

Published on

spot_img

Ce înseamnă reducerea numărului de calorii consumate? Poate să începi să mergi la sală și să faci exerciții fizice care te ajută să slăbești sau să te menții în formă. Dar este posibil să reduci caloriile și să îți atingi obiectivele de pierdere în greutate fără antrenament fizic? Da, este posibil!

Prin adoptarea acestor modalități ușoare de reducere a numărului de calorii și, implicit, de pierdere în greutate, poți duce cu ușurință un stil de viață sănătos și totuși să nu torturezi corpul cu o dietă riguroasă și exerciții intense. Iată care sunt modurile prin care poți reduce numărul caloriilor consumate:

Mănâncă de 4-5 ori pe zi (cantități mici)

În loc să îți încarci farfuria cu multă mâncare la o singură masă, aceeași cantitate poate fi mâncată pe parcursul zilei, 4-5 mese. Avantajul acestei strategii este că reduci în timp apetitul și pofta de mâncare la ore târzii din noapte.

Include fructele ca gustări

În locul gustărilor nesănătoase, cel mai bine este să alegi fructele proaspete. Fructele sunt surse bogate de fibre și apă, ele putând oferi cu ușurință sațietate, punând astfel capăt foamei. În plus, fiind încărcate cu minerale și vitamine esențiale, ele sunt relativ scăzute în grăsimi și calorii. Pot menține astfel corpul în formă.

Mănâncă multe legume

Alege legumele în locul orezului și pastelor. Începe să mănânci mai multe legume, prepară-ți salate și continuă să consumi alimente bogate în carbohidrați. Există un motiv pentru care această combinație este recomandată. Legumele conțin o cantitate mare de fibre și sunt digerate în mai mult timp. Ca urmare, cantitatea de mâncare și de calorii consumate este mai mică.

Bea mai multă apă

O altă strategie prin care poți reduce numărul caloriilor consumate este să bei mai multă apă. Studiile arată că un aport de 0.5 l de apă poate duce la creșterea numărului de calorii arse într-o oră și, astfel, reușești să slăbești. De asemenea, consumul de apă înainte de mâncare poate duce la reducerea poftei de mâncare, ceea ce duce la scăderea adăugării de calorii. Apa este 100% fără calorii.

Evită băuturile carbogazoase

Sucurile care conțin sodiu și zahăr sunt principalii vinovați pentru îngrășare. Fiind bogate caloric, aceste băuturi zaharoase pot adăuga cu ușurință acele câteva kilograme nedorite. Evitarea totală a băuturilor îndulcite și înlocuirea acestora cu apă plată, care este lipsită de calorii, este întotdeauna cea mai potrivită alegere când vrem să reducem numărul de calorii consumate.

Alege alimentele bogate în proteine

Proteinele reduc pofta de dulce. Nucile, semințele și alte gustări care sunt bogate în proteine pot reduce cu ușurință pofta de mâncare.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Vedeta toamnei, dovleacul copt. Rețeta mea

Nimic nu merge mai bine pe vremea asta decât o rețetă delicioasă de dovleac...

Am renunțat la machiaj. O săptămână

Am decis să nu folosesc niciun pic de machiaj timp de o săptămână. Vreau...

Slăbire rapidă pentru femei în mod natural

Dietele şi fluctuaţiile în greutate au existat dintotdeauna. Atât femeile, cât şi bărbaţii, s-au...
error: Content is protected !!