Acasă Arhiva Netflix | Filmul de weekend: Poveste adevărată

Netflix | Filmul de weekend: Poveste adevărată

0
Netflix | Filmul de weekend: Poveste adevărată

Am vorbit despre filmul acesta în TOP 5 filme inspirate din cărți în vlogul de mai jos, dar nu am apucat să scriu nimic despre el. Îl recomand din două motive, dar înainte haideți să vă spun puțin despre ce e vorba (stați linișțiți, n-am să dau prea multe spoilere :D).

Aș spune că de la ”Tăcerea mieilor” nu am mai văzut un film care să mă țină așa în suspans cum s-a întâmplat cu acesta. Nu seamănă subiectele, mă refer strict la ce am simțit în timpul filmului. Nu am anticipat finalul, deși mi-a trecut o secundă prin minte că ar putea fi acesta. Mike Finkel este dat afară de la cea mai mare publicație, The New York Times, după ce a mințit cu privire la un articol. M-a frapat gestul jurnalistului și m-a făcut foarte curioasă să aflu ce a fost în mintea lui. Era un reporter bun, avea subiecte bune, scria extraordinar…, ce motive ai avea să minți într-un articol? În același timp, un criminal se folosea de numele lui. Cine e acest om, ce legătură este între cei doi și de ce criminalul l-a ales tocmai pe acest jurnalist? Aflați toate acestea și multe altele în filmul ”Poveste adevărată”. Nu vă întristați că este acțiunea prea lentă, o să vă placă prea tare povestea, că nici n-o să vă dați seama că lucrurile s-au mișcat încet.

De ce recomand?

Spuneam mai sus că recomand ”True story” din două motive. Unul este chiar titlul și anume că vine de la o poveste inspirată din realitate. Îmi plac foarte mult aceste filme, care au la bază o povestea adevărată și sunt curioasă de cum a fost filmul realizat. Iar în ceea ce privește acest film, regizorul a făcut o treabă excelentă. De asemenea, actorii, J.Hill cat si J.Franco, joacă impecabil. Am doilea motiv îl reprezintă subiectul. Poate ar fi primul motiv, dar eu am ales să văd acest film tocmai pentru că văzusem pe Netlix că este bazat pe fapte petrecute din realitate. Este o poveste despre jurnalism, înainte de toate, apoi despre cât de departe poate merge un om. Cu minciuna, cu manipularea, cu… crima.

Articolul precedent Test de cultură generală: Toată lumea face 10/10!
Articolul următor Test de cultură generală din LITERATURĂ
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!