Acasă Lifestyle Noi, oamenii, suntem cel mai drog dintre droguri!

Noi, oamenii, suntem cel mai drog dintre droguri!

0
Noi, oamenii, suntem cel mai drog dintre droguri!
Sursa foto: imbalife.com

Oamenii îți pot schimba viața și îți pot influența parcursul într-un mod pe care nu l-ai fi gândit vreodată. Nici nu îți dai seama de asta. Fie că vorbim de relațiile sentimentale, fie că vorbim de relațiile interumane, pur și simplu efectul este același, iar cursul vieții se poate schimba brusc.

De multe ori vorbeam cu o prietenă de-ale mele despre dependența de droguri. Îi spuneam că nu mă pasionează, pentru că îmi este teamă de dependență. Bineînțeles vorbeam despre acele substanțe mult consumate de către unii dintre noi. Ea zice: „Pericolul nu stă în drogurile alea, pericolul stă în noi și în persoanele de lângă noi cu care avem o interacțiune apropiată”. Am zis că bate câmpii. Nu m-am gândit niciodată la acest aspect, nu la acest mod oricum. Chiar dacă sunt o persoană greu de influențat, gândindu-mă mai bine, mi-am dat seama că avea dreptate. Le-am trăit pe propria piele și, da, sunt ale dracului de grele.

Raportându-mă la relațiile amoroase, unde suntem cel mai vulnerabili, putem fi manipulați cu ușurință, chiar dacă vorbim de momente. Un om te poate influența atât de mult, încât te poate schimba 180 de grade, cât ai clipi. Te trezești dimineața și realizezi că valorile tale nu mai sunt aceleași, iar stilul de viață pe care l-ai avut până în acel moment, îți este străin. Bineînțeles, la bază stă multă iubire, apreciere, idolatrizare poate.

Este cel mai greu sentiment să ai senzația că nu poți să respiri fără el/ea, că nu poți să stai o zi fără să îl vezi, că nu vrei să trăiești fără el/ea, că ai nevoie să simți, să îl auzi, să îl vezi chiar și pentru câteva minute, să îți iei doza necesară. Asta este dependență, da, pe care nu o mai poți controla tu. Îți controlează ea viața, emoțiile, trăirile, chiar dacă știi, poate, că nu îți aduce nimic bun, „trebuie să prizezi, din când în când”. Și nu, nu vorbim de substanțe.

Psihicul este cel mai mare dușman al omului. Îți provoacă cea mai mare durere și greu o mai poți controla, odată ce ai scăpat-o din mână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!