AcasăSanatateEducatie nutritionalaNu fugiți de ele, murăturile sunt bune!

Nu fugiți de ele, murăturile sunt bune!

Published on

spot_img

Încet, încet se apropie iarna și nu vom mai găsi fructe și legume românești așa cum ne-am dori, astfel că este sezonul în care trebuie să conservăm ce mai găsim momentan. Vorbesc, desigur, despre murături.

Sunt o mare fană a salatelor din legume proaspete, dar îmi plac foarte tare și murăturile. Așa că iarna le aleg pe ele în locul celor proaspete de la magazin, aduse din țările calde. Îmi plac foarte tare castraveții murați, dar și murăturile țărănești, cu de toate, așa cum se fac în Oltenia, regiunea din care mă trag. Exact despre acelea fucsia vorbesc, înroșite de multă sfeclă.

Sunt convină că sunt foarte mulți printre voi care iubesc murăturile, așa cum o fac eu, dar în aceeași măsură sunt persoane care nu le agreează prea tare. Ce trebuie să știi despre ele este că aduc o mulțime de beneficii organismului, atât timp cât sunt preparate după rețete tradiționale, fără conservanți, și nu își pierd calitățile odată cu murarea.

Beneficiile pe care le aduc organismului

Nu toate murăturile au aceleași proprietăți, așa cum nici toate legumele nu seamănă între ele la aportul de vitamine și minerale pe care îl pot aduce organismului, așa încât: gogonelele murate atacă virușii ce afectează ficatul, conopida murată împiedică anumite mutații celulare și stopează procesele de îmbătrânire, castraveții murați combat diabetul şi reglează valorile colesterolului, adică te pot ajuta să slăbești, având în vedere că bacteriile care produc fermentația consumă toate glucidele, astfel că ele sunt foarte sărace în calorii și te pot ajută în lupa contra kilogramelor în plus.

Totuși, să nu exagerăm, pentru că ele conțin destul de multă sare, pusă pentru a le conserva bine, iar sarea consumată în exces poate afecta rinichii, prin retenția de apă, iar la rândul său, retenția de apă produce hipertensiune arterială. De aceea, trebuie să consumăm undeva la 300 de grame de murături pe zi, și neapărat să bem multă apă pentru a elimina sarea din organism.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...

Test de CULTURĂ GENERALĂ: Fonetică, vocabular, morfologie, sintaxă

Asediul nesfârșit al generalului Cultură 👩🏻‍🎨 a luat sfârșit. Dar n-ați scăpat. Lansez un...
error: Content is protected !!