Într-o lume acaparată de bărbați (da, acaparată; de-aia sunt mai multe femei singure decât bărbați, pentru că noi suntem într-un număr mult mai mare ca ei), femeia trebuie să-și joace rolul, dar să și rămână femeie. Nu e un lucru ușor. Fără doar și poate, trebuie să pari cât mai puternică, de neclintit chiar. Încă din Antichitate este cunoscută ambivalența aceasta dintre femeie și putere. Ideea din povești despre tânăra domniță aflată în bucluc și prințul ce o salvează e doar un mit. În realitate, femeia se descurcă mai mereu pe “barba” ei.

Vremurile nu s-au schimbat. Femeia tinde să se masculinizeze, iar bărbatul să se feminizeze. Ba chiar în ultimii ani acest lucru a luat amploare. Femeile au propriile afaceri sau au funcții de conducere, ceea ce denotă putere. Nu găsesc bărbați pe măsură, iar acest lucru se datorează lipsei de comunicare. În loc să existe complementaritate, este tot mai multă concurență. Bărbații pun și ei din ce în ce mai mult preț pe felul în care arată. Gestul de a-și trece mâna prin păr a intrat în reflex, ideea de a fi sexi, aranjat, frumos, de a apela la cosmetice și epilare, toate acestea nu sunt neapărat ceva negativ, dar la unii este o ușoară exagerare. Eu, de exemplu, l-am “educat” pe fostul iubit (fostul, na 😁) să aibă manichiura făcută. Eram mândră când îi vedeam unghiile curate, îngrijite, date cu un lac foarte subțire astfel încât să nu iasă în evidență. Asta nu înseamnă că a devenit un efeminat. Era normal. Și nici nu zic că a devenit “produsul” meu pentru că în rest era același băbat de care mă îndrăgostisem la vremea respectivă:).

Femeia pare să-și asume din ce în mai multe roluri care țineau de bărbat înainte. Să fii descurcăreață e una, să te transformi în bărbat e alta. E binecunoscut faptul că toate avem o latură masculină în noi. Devenim bătăioase, uneori ne negăm sentimentele, uităm de emoție, luptăm cu sânge rece dacă e nevoie, dar toate acestea bărbații le au deja. Ei le au din naștere, pe când la noi este instinctul de supraviețuire. În fond, suntem niște sensibile, delicate, grațioase, grijulii, gingașe, frumoase, creative, iacătă ce de atribute avem!

Așadar, eu zic că femeia trebuie să fie femeie, iar bărbatul să fie bărbat. Să-și păstreze fiecare locul, să se iubească așa cum este lăsat pe pământ. Rămâi femeie, acționează ca o femeie, cultivă-ți feminitatea și îmbrățișeaz-o! Nu poți fi tratată ca o regină decât dacă tu însăți te simți astfel, înainte de toate, și îți iubești fiecare parte din tine 😊.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ