Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Nu te transforma într-o femeie-bărbată! Act like a lady!

Nu te transforma într-o femeie-bărbată! Act like a lady!

0
Nu te transforma într-o femeie-bărbată! Act like a lady!

Într-o lume acaparată de bărbați (da, acaparată; de-aia sunt mai multe femei singure decât bărbați, pentru că noi suntem într-un număr mult mai mare ca ei), femeia trebuie să-și joace rolul, dar să și rămână femeie. Nu e un lucru ușor. Fără doar și poate, trebuie să pari cât mai puternică, de neclintit chiar. Încă din Antichitate este cunoscută ambivalența aceasta dintre femeie și putere. Ideea din povești despre tânăra domniță aflată în bucluc și prințul ce o salvează e doar un mit. În realitate, femeia se descurcă mai mereu pe “barba” ei.

Vremurile nu s-au schimbat. Femeia tinde să se masculinizeze, iar bărbatul să se feminizeze. Ba chiar în ultimii ani acest lucru a luat amploare. Femeile au propriile afaceri sau au funcții de conducere, ceea ce denotă putere. Nu găsesc bărbați pe măsură, iar acest lucru se datorează lipsei de comunicare. În loc să existe complementaritate, este tot mai multă concurență. Bărbații pun și ei din ce în ce mai mult preț pe felul în care arată. Gestul de a-și trece mâna prin păr a intrat în reflex, ideea de a fi sexi, aranjat, frumos, de a apela la cosmetice și epilare, toate acestea nu sunt neapărat ceva negativ, dar la unii este o ușoară exagerare. Eu, de exemplu, l-am “educat” pe fostul iubit (fostul, na 😁) să aibă manichiura făcută. Eram mândră când îi vedeam unghiile curate, îngrijite, date cu un lac foarte subțire astfel încât să nu iasă în evidență. Asta nu înseamnă că a devenit un efeminat. Era normal. Și nici nu zic că a devenit “produsul” meu pentru că în rest era același băbat de care mă îndrăgostisem la vremea respectivă:).

Femeia pare să-și asume din ce în mai multe roluri care țineau de bărbat înainte. Să fii descurcăreață e una, să te transformi în bărbat e alta. E binecunoscut faptul că toate avem o latură masculină în noi. Devenim bătăioase, uneori ne negăm sentimentele, uităm de emoție, luptăm cu sânge rece dacă e nevoie, dar toate acestea bărbații le au deja. Ei le au din naștere, pe când la noi este instinctul de supraviețuire. În fond, suntem niște sensibile, delicate, grațioase, grijulii, gingașe, frumoase, creative, iacătă ce de atribute avem!

Așadar, eu zic că femeia trebuie să fie femeie, iar bărbatul să fie bărbat. Să-și păstreze fiecare locul, să se iubească așa cum este lăsat pe pământ. Rămâi femeie, acționează ca o femeie, cultivă-ți feminitatea și îmbrățișeaz-o! Nu poți fi tratată ca o regină decât dacă tu însăți te simți astfel, înainte de toate, și îți iubești fiecare parte din tine 😊.

Articolul precedent Cartea săptămânii: Idiotul
Articolul următor Pe meleaguri românești: Cheile Grădiștei
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!