AcasăCitatePorţi negru? Iată ce spune această culoare despre tine!

Porţi negru? Iată ce spune această culoare despre tine!

Published on

spot_img

legs-women-dress-olivia-wilde-high-heels-black-dress-1680x1050-wallpaper-561232

“Cu un pulover negru şi câteva şiraguri de perle a revoluţionat moda”, spunea Christian Dior despre Coco Chanel, celebră şi astăzi pentru acea „little black dress”, ce a devenit un simbol încă din anul 1926. Dacă te trezeşti vreodată în situaţia în care ai puţin timp la dispoziţie, iar diseară trebuie să ajungi la o petrecere, alege NEGRU. Nu vei da niciodată greş, indiferent de locaţie şi de eveniment.
Vine petrecere de sfârşit de an şi îţi pui iar întrebarea: Oare cu să mă îmbrac? Dacă ai ales negru, este suficient cât să ştii că vei arăta bine. Este dovedit științific faptul că femeile care poartă haine negre sunt mai inteligențe și au un sex-appeal aparte.
Dar oare ce simbolizează culoarea NEGRU
În primul rând, reamintim faptul că aceasta este o nonculoare, pentru că este dată de lungimea de undă a luminii. Nonculoarea negru este obținută din intensitatea luminii nedescompuse.
Negrul este, poate, cel mai popular în industria modei, datorită faptului că, din punct de vedere vizual, acesta subţiază silueta. În plus, când vezi pe cineva îmbrăcat în negru, îţi vin în minte trei cuvinte: stil, mister şi eleganţă. De asemenea, această nonculoare simbolizează și seriozitatea, sobrietatea. Este, totodată, o nonculoare senzuală și rafinată care atrage și incită în egală măsură, exprimând clar pasiunea.
1
Considerată ca fiind o nonculoare universală a autorității, purtată atât de femei, cât și de bărbați, îi face să se simtă puternici și competenți în activitățile pe care le desfășoară.
Se spune că negru simbolizează și  lucruri negative, fără speranță, malefice. Aţi văzut că în majoritatea filmelor de acţiune culoarea predominantă a presonajelor negative este negru. În „Dracula”, de exemplu, dacă v-aţi uitat. Şi, în general, „băieţii răi” sunt cei care poartă negru. Iar din punct de vedere psihologic, ar însemna partea întunecată din noi, aducând impresia de secrete, despresie, suferinţe din copilărie, tristeţe, nelinişte, singurătate. Poate nu degeaba se poartă negru la înmormântări, ţinându-se o perioadă de doliu.
Eu nu mă gândesc, totuşi, la asta, pentru că văd în negru calităţile pozitive atunci când poartă cineva această nonculoare. Văd oameni curajoşi, puternici, îndrăzneţi, învingători, inteligenţi, senzuali şi sexy.
2 3 4

Ultimele Articole

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

More like this

Top 15 citate inspiraționale care îi aparțin lui Albert Einstein

Pentru un plus de motivație, avem nevoie de un impuls impus de cei mai...

Citate despre prietenie. Care îți place cel mai mult?

Ca toate celelalte relații interumane, prietenia este una dintre cele mai frumoase legături. Care...

Top 10 citate despre iubire care îți vor face ziua mai frumoasă

Iubirea a fost cântată și scrisă de când s-a descoperit roata. N-o luați în...
error: Content is protected !!