AcasăCitatePorţi negru? Iată ce spune această culoare despre tine!

Porţi negru? Iată ce spune această culoare despre tine!

Published on

spot_img

legs-women-dress-olivia-wilde-high-heels-black-dress-1680x1050-wallpaper-561232

“Cu un pulover negru şi câteva şiraguri de perle a revoluţionat moda”, spunea Christian Dior despre Coco Chanel, celebră şi astăzi pentru acea „little black dress”, ce a devenit un simbol încă din anul 1926. Dacă te trezeşti vreodată în situaţia în care ai puţin timp la dispoziţie, iar diseară trebuie să ajungi la o petrecere, alege NEGRU. Nu vei da niciodată greş, indiferent de locaţie şi de eveniment.
Vine petrecere de sfârşit de an şi îţi pui iar întrebarea: Oare cu să mă îmbrac? Dacă ai ales negru, este suficient cât să ştii că vei arăta bine. Este dovedit științific faptul că femeile care poartă haine negre sunt mai inteligențe și au un sex-appeal aparte.
Dar oare ce simbolizează culoarea NEGRU
În primul rând, reamintim faptul că aceasta este o nonculoare, pentru că este dată de lungimea de undă a luminii. Nonculoarea negru este obținută din intensitatea luminii nedescompuse.
Negrul este, poate, cel mai popular în industria modei, datorită faptului că, din punct de vedere vizual, acesta subţiază silueta. În plus, când vezi pe cineva îmbrăcat în negru, îţi vin în minte trei cuvinte: stil, mister şi eleganţă. De asemenea, această nonculoare simbolizează și seriozitatea, sobrietatea. Este, totodată, o nonculoare senzuală și rafinată care atrage și incită în egală măsură, exprimând clar pasiunea.
1
Considerată ca fiind o nonculoare universală a autorității, purtată atât de femei, cât și de bărbați, îi face să se simtă puternici și competenți în activitățile pe care le desfășoară.
Se spune că negru simbolizează și  lucruri negative, fără speranță, malefice. Aţi văzut că în majoritatea filmelor de acţiune culoarea predominantă a presonajelor negative este negru. În „Dracula”, de exemplu, dacă v-aţi uitat. Şi, în general, „băieţii răi” sunt cei care poartă negru. Iar din punct de vedere psihologic, ar însemna partea întunecată din noi, aducând impresia de secrete, despresie, suferinţe din copilărie, tristeţe, nelinişte, singurătate. Poate nu degeaba se poartă negru la înmormântări, ţinându-se o perioadă de doliu.
Eu nu mă gândesc, totuşi, la asta, pentru că văd în negru calităţile pozitive atunci când poartă cineva această nonculoare. Văd oameni curajoşi, puternici, îndrăzneţi, învingători, inteligenţi, senzuali şi sexy.
2 3 4

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Top 15 citate inspiraționale care îi aparțin lui Albert Einstein

Pentru un plus de motivație, avem nevoie de un impuls impus de cei mai...

Citate despre prietenie. Care îți place cel mai mult?

Ca toate celelalte relații interumane, prietenia este una dintre cele mai frumoase legături. Care...

Top 10 citate despre iubire care îți vor face ziua mai frumoasă

Iubirea a fost cântată și scrisă de când s-a descoperit roata. N-o luați în...
error: Content is protected !!