AcasăArhivaRECENZIE “Oamenii fericiți citesc și beau cafea”

RECENZIE “Oamenii fericiți citesc și beau cafea”

Published on

spot_img

Titlu: Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea

Autor: Agnes Martin-Lugand

Gen: beletristică

Azi vă prezint volumul “Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea” al autoarei Agnes Martin-Lugand.

Ador să primesc cărţi cadou. De fiecare dată sunt surprinsă să descopăr cât de mult sau de puţin mă cunosc oamenii de lângă mine. Pe de altă parte, primesc cărţi care poate nu mi-ar fi atras atenţia într-o librărie dar cărora le descopăr frumuseţea imediat ce le am în mână. Aşa s-a întâmplat şi acum două săptămâni când am primit două volume ale autoarei Agnes Martin-Lugand.

Despre autoarea Agnes Martin-Lugand

Agnes Martin-Lugand este o romancieră franceză, de profesie psiholog. Aceasta a renunţat la carieră pentru a avea grijă de cei doi copii şi a început să scrie fără a avea mari speranţe de reuşită după cum ea însăşi dezvăluie în unul dintre interviurile sale. De fapt prima sa carte a fost refuzată de toate editurile ceea ce a determinat-o să o publice online şi să-şi vândă opera la uimitorul preţ de 49 de cenţi. Incredibil, nu?

Dintr-o carte vândută practic pe nimic în mediul online primul volum al autoarei, “Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea”, a ajuns rapid bestseller, fiind tradusă şi peste 20 de limbi şi publicată în milioane de exemplare.

Pentru mine, Agnes Martin-Lugand este o adevărată inspiraţie.

Despre cartea “Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea”

Protagonista romanului este Diane, o femeie “normală”, care trece într-o situaţie “anormală”. În urma unui accident de maşină aceasta îşi pierde soţul şi fiica, fapte ce o aruncă într-o profundă depresie.

După un an în care aproape nu părăseşte apartamentul, doarme îmbrăcată în hainele lui Colin şi alături de jucăria Clarei, Diane decide că e timpul să îşi ofere şansa de a se vindeca, dar pentru acest lucru trebuie să se îndepărteze de trecut.

“Stând la biroul lui Colin cu un atlas în față, parcurgeam harta Irlandei. Cum să-mi aleg mormântul sub cerul liber? Ce loc ar putea să-mi aducă pacea și liniștea necesară ca să fiu față în față cu Colin și Clara?”

Diane părăseşte Franţa în detrimentul Irlandei, ţara în care Colin dorea foarte mult să meargă împreună.

Odată cu schimbarea de peisaj, în viaţa protagonistei pătrund oameni noi care o ajută să regăsească dorinţa de a trăi, de a fi fericită şi de ce nu, de a iubi.

Părerea mea despre carte

Am citit romanul fără pauză, dar asta şi pentru că are doar 170 de pagini. Pot spune că, din punctul meu de vedere, este un roman de debut bun, dar nu genul de carte pe care aş reciti-o.

“Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea” este o lectură uşoară şi lacrimogenă pe alocuri.

Mi-a plăcut datorită subiectului şi a emoţiilor puternice transmise, dar şi pentru faptul că autoarea nu tinde să idealizeze trăirile, acţiunile sau deciziile personajelor. Agnes le permite acestora să facă greşeli, să aibă reacţii necontrolate şi gânduri naturale.

Despre stilul în care scrie autoarea Agnes Martin-Lugand nu am o părere clară, poate şi pentru că e romanul de debut şi talentul ei nu a ajuns la maturitate. Agnes scrie simplu, dar puternic, descrie emoţii intense şi e capabilă să te transpună destul de uşor în lumea personajelor.

În romanul de faţă, autoarea adoptă o naraţiune lejeră, lucru pe care l-am apreciat, dar pe alocuri propoziţiile scurte mi s-au părut supărătoare.

Oricum, eu sunt greu de mulţumit!

Vă sfătuiesc să daţi o şansă acestei cărţi şi să vă împărtăşiţi părerile!

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....
error: Content is protected !!