AcasăFilmeRecomand acest film ce prezintă realitatea crudă. PS: interzis minorilor...

Recomand acest film ce prezintă realitatea crudă. PS: interzis minorilor…

Published on

spot_img

girls

Îmi plac filmele mai dure, iar acesta face parte, cu siguranţă, din categoria „must see”, mai ales din prisma faptului că are la bază fapte reale, cu fete care sunt vândute şi obligate să se prostitueze, acceptând orice compromis. Un film cu o puternică încărcătură emoţională, cu actori extraordinari, printre care şi români.

Filmat în studiourile MediaPro, The Whistleblower şochează nu neapărat prin violenţă (deşi este din plin, atât fizică, cât şi emoţională şi psihologică), ci prin realitatea faptelor prezentate. Iar când am spus în titlu că nu este recomandat minorilor, nu am spus-o doar pentru subiectul abordat, ci şi pentru limbajul folosit. Se vorbeşte în patru limbi, şi anume în engleză, română, rusă şi sârbă.

Tema principală a acestui film este vechea problemă a traficului de carne vie, o realitate cruntă şi şocantă despre sclavagismul sexual, despre corupţie şi despre implicarea autorităţilor într-o astfel de situaţie. Este un film în care ţi se face pielea de găină când vezi nişte monştrii care privesc cu zâmbetul pe buze la fetele abuzate pe care ei le văd drept surse de îmbogăţire.

Actiţa Rachel Weisz îşi joacă excelent rolul, fiind o poliţistă ce descoperă reţele de prostituţie şi, urmărindu-le, constată că toate indiciile conduc către nimeni altcineva decât… colegii ei de serviciu, oamenii legii care ar trebui să le apere pe acele fete nevinovate. Acţiunea filmului se petrece într-o Bosnie răvăşită de război, bordelurile sunt mascate în cafenele, iar barurile şi hotelurile răsar ca ciupercile după ploaie.

Printre actorii din acest film se regăsesc şi Monica Bellucci (care n-a excelat, dar na, nici nu s-a dezbrăcat deloc :D), David Strathairn, Vanessa Redgrave, iar printre români, Florin Busuioc (nu pot să zic că m-a dat pe spate cu rolul lui de om rău şi cinic, dar am rămas impresionată să-l văd jucând într-un astfel de film), Alexandru Potocean, Roxana Condurache.

Am văzut acest film undeva pe la sfarşitul anului trecut, dar m-a marcat şi mi-a rămas întipărit în memorie aşa că vi-l recomand. După titlu, am zis că nu e cine ştie ce, însă mă bucur că am decis să-l downloadez şi să-l văd. Este cotat la 7,2/10 pe Imdb, iar eu cred că îşi merită nota. Nu m-am documentat să văd dacă a avut  nominalizări, dar este un film foarte bun care merită văzut. Chiar dacă nu este foarte bine filmat şi se cam vede că regizoarea este la primul ei film (Larysa Kondracki), are potenţial şi merită să-i daţi o şansă.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

TU Ai văzut serialul ”YOU” de pe Netflix?

TU poate ești un cinefil mai mare decât mine, dar eu rar aleg să...

Ce filme și seriale adaptate după cărți vor apărea în 2021

Lupta dintre carte și film continuă! Evident, între cărțille și filmele adaptate... unde părerile...

Ce filme adaptate după cărți au apărut sau vor apărea în 2020

Lupta dintre carte și film continuă! Evident, între cărțile și filmele adaptate după acestea,...
error: Content is protected !!