AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuUn buchet de flori semnifică mai mult decât orice alt cadou

Un buchet de flori semnifică mai mult decât orice alt cadou

Published on

spot_img

49d41d7b4442c553ca2f05400f92014b

Cu o floare nu se face primăvară, dar se înseninează chipul oricărei femei iubitoare de flori. Nu am ţinut să-mi amintesc acest lucru, însă… anul trecut, de ziua mea de naştere, am primit cel mai frumos aranjament floral din viaţa mea. De la cum erau puse în ghiveci şi până la ce miros aveau, florile acelea mi-au înfrumuseţat nu doar ziua, ci şi următoarele aproape două săptămâni cât au rezistat.

Anul acesta am primit foarte multe cadouri de la cei dragi, deşi nu am făcut ceva anume ca să le merit (asta înseamnă, probabil, prietenie şi iubire, să oferi fără să primeşti ceva la schimb), nici măcar nu am dat o petrecere. Ceea ce nu am primit, însă, de la cea mai importantă persoană, a fost un buchet de flori de la iubitul meu. Sigur, mi-a oferit pudra Chanel mult dorită şi de care aveam cu adevărat nevoie, plus un ceas Fossil pe care îl port cu drag. Totul alături de un trandafir galben, reţinând că îmi place această culoare. Ca să nu mai zic că a fost şi foarte inventiv, punându-mi bileţele prin toată casa cu indicii despre locul în care aş putea găsi cadoul. A fost o surpriză frumoasă, ca în filme aş putea spune. Doar că…

…Pfff, era perfect dacă totul se petrecea fix de ziua mea! Pe cuvânt că era perfect! Nu ţineam neapărat să-mi fi adus un ditamai buchetul de flori cât să nu-l pot cuprinde în braţe, ci unul mic, chiar o floare aşa cum mi-a adus a doua zi. N-aveam nicio problemă, gestul conta. Am aşeptat cu jind toată ziulica şi-mi ziceam că, hai, s-o duce şi el la piaţă cu o scuză şi apare în uşă cu florile. El… nimic. Iar pe mine nu mă interesează scuzele. Deloc.

Bineînţeles, domnul, trist şi supărat, mi-a spus că sunt o nemulţumită şi că nu apreciez nimic din ceea ce face pentru mine. Dar eu văd lucrurile altfel. Pudra (pe care mi-a oferit-o cu o zi înainte de data cu pricina; mă rog, nu chiar mi-a oferit-o, ci am ales-o când am ieşit în Mall) este un produs cosmetic pe care orice femeie trebuie să-şi permită să şi-l cumpere. Bine, eu nu-mi permiteam în momentul acela, sigur că apreciez că mi-a luat-o pentru că aveam nevoie urgent de ea. Cât despre ceasuri, am o colecţie. Dar unul în plus nu strică niciodată şi am la ce să-l asortez oricând.

Ideea este alta. Nu aspir la bunuri materiale. Florile le iubesc, le ador, nu-mi văd viaţa fără ele (mă refer aici inclusiv la cele de ghiveci). Şi am fost foarte deranjată că nu m-am trezit cu ele pe perna din stânga. Poate sunt o pretenţioasă. Şi o mofturoasă. Ok, fără „poate”, chiar sunt. Faptul că am primit un trandafir a doua zi nu mai are acelaşi farmec pentru că EU i-am spus ce m-a deranjat. De asta e bine să faci lucrurile potrivite la momentul potrivit, dar foarte important este să simţi să faci acel lucru.

Nu pot să nu-i iau totuşi apărarea şi să nu spun că el e un tip care oferă flori şi îi place, ca şi mie, să avem mirosul proaspăt al florilor în bucătărie sau în cameră. Îmi oferă diferite flori în zile în care nu avem nimic de sărbătorit, când nici nu mă aştept, iar atunci este şi mai plăcut. Nu trebuie să fie o zi anume pentru a oferi flori iubitei şi ferice de acel bărbat care gândeşte astfel, ştiind să-şi răsfeţe femeia de lângă el.

Aşadar, o floare sau un gest? Categoric, gestul care implică şi o floare. E musai ca orice cadou să fie însoţit şi de o floare.

De ce mă bucură mai mult o floare decât ceva care e util? Probabil pentru că are o valoare simbolică pentru mine. Am mai întrebat în stânga şi-n dreapta şi am constatat că nu toate femeile sunt ca mine.

Acum, nu zic că dacă mi-ar pune în faţă florile şi cheile unei maşini aş alege tot prima variantă. Clar, aş prefera maşinuţa. Dar mă aştept să găsesc pe bancheta din spate şi un aranjament floral. Pentru că dacă şi-a permis să-mi ia o maşină, automat are bani şi de flori. E o chestie de mentalitate. Trebuie doar să gândească. Să observe, să analizeze ce-i place persoanei de lângă el şi ce ar face-o fericită.

Eu, recunosc, nu i-am făcut niciun cadou de când suntem împreună. Primesc mai multe decât ofer şi îmi dau seama că până şi articolul acesta este o exagerare şi că nu e corect faţă de el. Iar gesturile pe care le face zilnic faţă de mine sunt peste faptul că nu mi-a adus flori de ziua mea. Însă, cum spuneam mai sus, dragostea nu e schimb, nu? Oferi fără a aştepta ceva. Şi poate faptul că sunt azi lângă el înseamnă mai mult decât orice altceva…

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

Cum te schimbă publicarea unei cărți? Te copleșește succesul? :)

Haideți că tare mă amuză și pe mine a doua întrebare din titlu:). Dar...
error: Content is protected !!