Acasă Carti Carti dezvoltare personala Relațiile toxice și dependența lor. Știi că-ți fac rău, dar nu poți renunța

Relațiile toxice și dependența lor. Știi că-ți fac rău, dar nu poți renunța

0
Relațiile toxice și dependența lor. Știi că-ți fac rău, dar nu poți renunța
Sursa foto: theodysseyonline.com

Sunt ale dracului de intense, dar, din păcate, nu aduc nimic bun pe termen lung. Relația toxică este un fel de uragan care îți aduce furtună în viață și te scurge de toată energia și bucuria de a trăi. Conștient fiind că ești pe marginea prăpastiei, nu te poți rupe, ba mai mult, continui să mergi mai departe. Până unde? Nu știe nimeni, nici măcar tu.

Cu toții am avut până acum cel puțin o relație toxică, bolnăvicioasă, caracterizată prin emoții intense, excesive, distructive chiar, dar pe alocuri. Cauzele unei astfel de legături sunt multiple. Pot exista mai multe persoane implicate, poate fi vorba de violența fizică, verbală, poate fi vorba de implicații financiare sau dependențe la nivel psihic. Acestea sunt cele mai periculoase, pentru că oricât ai încerca tu să stai departe, se întorc spre tine ca un bumerang. Un alt aspect întâlnit în astfel de relații este faptul că partenerul are mereu tendința de a te încărca în mod negativ cu tensiunile și problemele sale interioare. La început, o vezi ca pe o puternică legătură, comunicare intensă, creată prin împărtășirea tuturor trăirilor, dar, în timp, realizezi că împărtășirea sentimentelor și expunerea problemelor vin dintr-o singură parte, conflictele tale interioare neavând nicio importanță.

Psihologii tratează destul de des astfel de probleme, însă nici măcar ei nu pot face minuni. Te învață și încearcă să îți insufle respectul de sine, ambiția și dorința spre o viață mai bună, normală, departe de pericol, suferințe, nopți albe și temeri. Decizia este în mâinile tale și ține doar de tine.

Nu e ușor, mai ales când te amăgești singur/ă spunându-ți: „Poate se va schimba. Poate, dacă am răbdare, va fi bine”. Nu, nimeni nu se schimbă. Se poate ameliora, dar nu se schimbă nimeni.

Recunosc, nici mie nu-mi displac, pentru că, pe alocuri, chiar simți că trăiești, dar, din păcate, e vorba de niște clipe și, rațional vorbind, nu cred că merită deal-ul. Nervi tociți, lacrimi și suspine, pentru două-trei momente, așa… venite la întâmplare, când nu te aștepți.
Mai bine, nu!

Sursa foto: theodysseyonline.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!