Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Acasă Retete Rețetă chinezească: Porcușor în sos dulce-acrișor. Cu prune uscate și pere

Rețetă chinezească: Porcușor în sos dulce-acrișor. Cu prune uscate și pere

0
Rețetă chinezească: Porcușor în sos dulce-acrișor. Cu prune uscate și pere

Nu-i așa că „Porc în sos…” nu sună la fel de drăguț precum „Pui în sos…”? Sau doar mi se pare mie? În fine, asta e ultima chestie pe care aș sta să o dezbat acum :)))).

De mâncarea asiatică nu mă pot sătura niciodată. Îmi place mult și mă răsfăț din când în când cu câte o rețetă. Să nu credeți că, dacă am fost în Italia în ultimele cinci zile, am mâncat numai paste și pizza. Prea puțin, așa că nu e de mirare pofta mea de mâncare chinezească cu tăiței. Nu aveam foarte multe prin casă, și nici chef de ieșit la cumpărături, așa că am făcut o combinație de fructe și legume (sincer, nu aveam idee ce va ieși, dar eu am încredere că, pe ce pun mâna, numai rău n-are cum să fie 🙂 ).

Ingrediente:

carne de porc
3-4 căței de usturoi
ghimbir
chilly
2 morcovi potriviți
1 ardei roșu (eu nu am avut, v-am zis că mi-a fost greu sa merg la cumpărături)
o pară
ciuperci uscate (eu am luat de la Mega Image – foto mai jos)
3-4 prune uscate
2 linguri bulion pastă
1 lingură bulion de țară (cu tot cu semințe)
sos de soia
ulei de măsline
sos chinezesc
tăiței chinezești

Mod de preparare:

Avantajul la carnea de porc (comparativ cu cea de pui, spre exemplu) este că poți mânca aproape orice. Nu pot spune ce fel de carne am folosit. Nu era mușchi sigur, căci aș fi recunoscut (după culoare). Am avut tipul acela de carne care se poate folosi pentru grătar :). Am tăiat carnea în fâșii subțiri și am pus-o în frigider, după ce am stropit-o cu sos de soia, puțin piper măcinat și boia de ardei dulce. Între timp, am pregătit legumele: morcovii tăiați și ei în fâșii subțiri (+ardei, daca aveți), usturoiul tocat mărunt, ghimbirul dat pe răzătoarea mică, para tăiată în cubulețe. După 10-15 minute, scoatem carnea din frigider și o punem la prăjit în wok, la foc potrivit. Se ia apoi și se dă într-un castron deoparte. Pentru că nu mai este foarte mult ulei în wok, mai adăugăm puțin și punem, pe rând, la interval de 30-40 de secunde, usturoiul, chilly și ghimbirul, peste care se adaugă morcovul, para și prunele. Punem 3-4 linguri de apă și acoperim cu un capac, lăsând focul mic. După ce s-au înmuiat puțin, punem într-un castronel pastele de bulion și sosul chinezesc, cu puțină apă fierbinte, iar totul se adaugă peste legumele din wok. Mai lăsăm sosul cam 10 minute, pregătim tăițeii, după care ne așezăm la masă și devorăm. Poftă bună! 🙂

SFAT: Încercați să nu mâncați seara. Nu este un fel de mâncare prea ușor, iar dacă alegeți, totuși, să serviți la cină ce am prezentat mai sus… asigurați-vă că aveți pe acasă ceva pentru balonare și flatulență :).

„Nu poţi să mănânci mâncare bună şi atât. Trebuie să şi vorbeşti despre ea. Şi trebuie să vorbeşti despre ea cu cineva care înţelege mâncarea bună şi tot ce înseamnă ea” (Kurt Vonnegut)

Iar acum… la plimbare! Primăvara ne cheamă la aer! 🙂

Articolul precedent De ce subestimăm oamenii din jur? Despre mine: scris și croitorie :)
Articolul următor Primăvara, eu mă îndrăgostesc
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!