Acasă Educatie Descopera Mama mea, inspirația mea…

Mama mea, inspirația mea…

0
Mama mea, inspirația mea…
Sursa foto: hdwallpapersrocks.com

Ziua Mamei este sărbătorită la diferite date în întreaga lume. Povestea sa începe în 1865, când Ann Maria Reeves Jarvis a decis să stabilească o anumită zi pentru a reuni un mare grup de mame. Ele s-au adunat pentru a face schimb de experiențe și pentru a dezbate situația femeilor într-o societate în care maternitatea și responsabilitățile acesteia nu erau încă foarte vizibile sau recunoscute.

Ann Maria Reeves era binecunoscută în Statele Unite ale Americii. Ca și mama ei, ea a fost o activistă care a luptat pentru drepturile mamei care lucrează și pentru îmbunătățirea condițiilor sociale, cum sunt asistența medicală, salariul și educația copiilor. A trecut mult timp de când au început să fie auzite femeile, au fost făcute schimbări și există multe victorii pentru a fi sărbătorite. Cu toate acestea, pentru a trece printr-o societate care este la fel de complexă și chiar mai exigentă, există încă un drum lung de parcurs. Uite care este rolul mamei în zilele noastre.

Mama în lumea de astăzi: o adevărată aventură

A fi o mamă este mai mult decât o etichetă pentru a defini o femeie. A fi mamă nu este ușor din mai multe motive: concediul de maternitate este prea scurt și orele de lucru nu sunt suficient de flexibile în multe țări. Pe lângă acestea, politicile de asistență guvernamentală mai au un drum lung de parcurs până la a fi ”prietenoase” cu familia.
Țările din Europa de Nord sunt modelele actuale pentru restul lumii, oferind concediu de maternitate și paternitate cuplurilor pentru a-și petrece timp cu copiii lor. Acest lucru încurajează o legătură sănătoasă cu copiii.

În plus, aceste țări oferă un program de lucru mai bun, acces la îngrijirea copiilor și asistență economică pentru încurajarea creșterii natalității. Lăsând la o parte aceste scenarii ideale, majoritatea mamelor trebuie să se angajeze într-o călătorie destul de lungă pentru a organiza orare și pentru a stabili acorduri cu membrii familiei pentru a avea grijă de copiii lor. Uneori, se ajunge chiar la decizia de a lucra mai puține ore pentru a-și putea îngriji copiii.

Fiecare zi este o ocazie să-i spui cât de mult o iubești

O mamă poate sau nu include o legătură genetică, dar formează o legătură emoțională care te modelează chiar mai mult. Dar aici vorbim despre o dragoste care te îmbracă, te inspiră și care devine o parte din tine. O mamă care îți va oferi afecțiune sinceră, dragoste infinită și respect – de aceea, mama este întotdeauna o persoană puternică, ea este cea de care avem nevoie în viața noastră. Mamele nu au nevoie de o zi pentru a ne aminte de ele. Orice clipă este bună pentru a-i oferi dragostea și respectul nostru. Orice zi din an este perfectă pentu a petrece timpul cu ea.

Mama mea, inspirația mea

Mama. A fost, este și va fi întotdeauna o femeie puternică, curajoasă. La prima vedere, este posibil să nu-i vedem coroana, dar toate mamele o poartă, deoarece fiecare dintre aceste femei a luptat cu o mie de bătălii ascunse.

Gândește-te la toate celelalte mame din trecut. Gândește-te la întreaga linie matriarhală care s-a confruntat cu sute de adversități, vremuri grele, foamete, conflicte și singurătate. Toate au reușit să formeze o familie cu propriile mâini, prin propriul efort. În plus, absolut toate mamele au o poveste care continuă să inspire.

Așadar, mama nu trebuie să primească un buchet de flori, o cutie de ciocolată și o îmbrățișare doar de ziua ei. Cu siguranță va aprecia, dar ea are nevoie de dragoste, atenție și respect în fiecare zi. Bucură-te de mama ta cât timp mai este alături de tine!

Sursa foto: hdwallpapersrocks.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!