Acasă Educatie Descopera Semne că nu ești încă pregătită să devii mamă

Semne că nu ești încă pregătită să devii mamă

0
Semne că nu ești încă pregătită să devii mamă

În general, subiectul copil este tratat foarte delicat și puține cupluri doresc să discute despre posibilitatea de a avea un copil după ce se căsătoresc. Adevărul este că există câteva motive pentru care copilul nu face parte din planurile de viitor a multor familii, iar să devii mamă nu e tocmai simplu.

Vă place liniștea și pacea

Este evident că toți suntem diferiți. Dacă ești una dintre acele persoane care asociază calmul cu pacea și liniștea, este posibil să nu îți dorești curând un copil. Acest motiv este, fără îndoială, foarte puternic și valabil. Pur și simplu nu vrei să auzi copilul plângând mereu.

Vă place să citiți

Pentru cei care iubesc să citească, cel mai bun mod de a face acest lucru este într-un cadru liniștit. Prin urmare, ne întoarcem la primul nostru argument. În termeni generali, cei care se bucură de o carte bună caută locuri liniștite și plăcute de citit. Un exemplu este biblioteca, unde, ca regulă strictă și universală, se cere tăcerea. Cu cât e mai liniștită, cu atât mai bine. Din acest motiv, poate fi destul de dificil ca atunci când ai un copil, mai ales când este mic, să contribuie la liniște, pentru ca alții să poată citi.

Unul dintre voi nu își dorește un copil

Se poate ca unul dintre voi să fie lipsit de empatie când vede un copilaș. Nu, asta nu înseamnă că îi urăști pe copii. Pur și simplu, mulți oameni se simt puțin intimidați de prezența lor. De exemplu, când o rudă îți lasă copiii în grija ta, este posibil să  nu știi cum să le vorbești și cum să te comporți cu ei. Nu există chimie.

Frica de sarcină

Din moment ce ești la prima sarcină, este imposibil să știi cum va evolua sarcina. Când vine vorba de femei însărcinate, oamenii au tendința de a reacționa în mod blând și protectiv. Cu toate acestea,dincolo de reacțiile negative venite din partea altor persoane, sarcina poate provoca un anumit grad de anxietate și îngrijorare. Cânddește-te la sarcina ta ca la ceva rău nu este ceva ce vrei să experimentezi. Astfel, dacă este posibil, poate ar fi mai bine să aștepți până te simți pregătită.

Situația economică instabilă

Este posibil să iubești copiii și să simți că ai fi o mamă bună. Cu toate acestea, ceva poate afecta dorința voastră de a avea un copil. Situația economică poate fi unul dintre motivele pentru multe familii preferă să mai aștepte. Când nu sunteți stabili financiar, este greu să crești un copil. Așadar, indiferent de cât de mult ți-ai dori un copil, este mai bine să aveți mai întâi o situație economică bună pentru a avea toate necesitățile pentru familia voastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!