Acasă Filme Serialele turcești și românii

Serialele turcești și românii

0
Serialele turcești și românii

Aceasta este una dintre marile mele curiozități: “De ce iubesc românii serialele turcești?”. Atât de curioasă am fost încât am privit jumătate de sezon dintr-un serial și, ocazional, mă mai uit la unul. Bine, recunosc , mă uit la al doilea pentru o bunăciune de bărbat, nu numai că arată bine, dar este așa cu un caracter cum mi-aș dori să îl aibă mulți bărbați. Probabil de aceea îmi place personajul, căci actorul nu îl cunosc în persoană și nu bag mâna în foc că gândirea acestuia ar fi aceeași cu cea a personajului pe care îl interpretează.

Bun. Ce am reținut din primul paragraf? Vă zic eu: bărbat frumos, suflet bun. Părerea mea este că nenii turci știu unde să atace, adică în povești de genul basm, emoții și vise devenite realitate. Dacă stăm să comparăm, cumva poveștile aduc a telenovelele din anii 2000, puțin adaptate la prezentul nostru, dar în limba turcă. Deci da, aproape ne-au transformat în pașalâc, nu ne-au cucerit pământul, dar oamenii au găsit o metodă bună să ne cucerească  și să ne bage pe gât limba lor de-a dreptul urâtă.

De fapt, poveștile sunt pline de dramă, ceea ce prinde grav la noi, ne place drama, căci suntem plini de probleme, dar în drama ăstora, mereu se găsește cineva care să găsească soluții pentru a le rezolva, iar salvatorul nu este același cu personajul aflat în dificultate. Deci nu e panică, man! Stai chill, că pică cineva din cer și pentru tine.

Ne plac bunăciunile, dacă arată că se uită și după sufletul persoanelor, cu atât mai mult îi iubim/le iubim. Asta înseamnă că tocmai am primit a doua șansă, fetelor, aceea de a-l găsi pe Făt-Frumos, iar voi, băieți, tipele îmbrăcate de la Chanel vă vor cere ele în căsătorie, pentru că tocmai v-au citit cipul sufletesc.

Cele mai importante lucruri pe care le înveți din aceste seriale sunt gelozia și lipsa autocontrolului. Adică aceste seriale sunt dovada vie că atunci când iubești ești îndreptățit să fii atât de gelos/geloasă  pentru că așa e când iubești; simplu ca bună ziua. Iar dovada supremă de dragoste este atunci când dai foc mașinii primite de la iubitul tău sau  spargi tot ce e prin casa unde ai locuit cu iubita ta, chiar dacă acolo ai aparatură de mii de lire sau tablouri cu valoare incontestabilă. Pentru că sufletul rănit din dragoste nu mai poate să își plimbe trupul în mașina plină de amintiri sub clar de lună sau să doarmă în așternuturile care păstrează mirosul persoanei iubite, chiar și după a zecea spălare a lor cu 25 de litri de Lenor.

La final, nu mai contează că ai făcut și ai spus lucruri peste care nici Dracu’ nu ar putea trece în veci, ăștia se iartă, totul se termină cu o nuntă sau, eventual, cu tabloul familiei fericite cu unul, doi sau trei copilași sau cu tot neamul în peisaj, căci au loc cu toții, trăiesc într-un palat.

RECAPITULARE:

Personal, nu știu ce le dau la turcaleți să mănânce, dar unii dintre ei arată de parcă ar fi desenați de femei (probabil Ayranul și ceaiul sunt secretul frumuseții masculine). Peisajele din seriale te strigă să îți alegi ca destinație pentru următoarea vacanță: “TURCHIA”. Realizezi că nici turcii nu mai sunt ce au fost  odată, adică le cam place și lor șnapsul. O fi din cauza influenței străinilor care îi vizitează sau din cauză că își continuă studiile prin Europa?

Autor: Anonim 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!