AcasăFilmeSerialul de weekend: Outsourced - Mi-am mutat jobul... în India!

Serialul de weekend: Outsourced – Mi-am mutat jobul… în India!

Published on

spot_img

Cum aud de un film sau o carte, cum notez. Trec acolo titlul și zic să fie, că am să revin eu vreodată. La seriale nu mă uit. În afară de „Vampire Diares” și „Game of Thrones”, nu cred să fi văzut vreun serial. A, ba da. M-am uitat, când eram adolescentă, la „Gossip Girl”, pentru că citisem cam toate cărțile și eram curioasă cum au fost puse și în plac cinematografic. De fapt, cam după orice carte pe care o citesc urmează să văd filmul. Îmi place să observ detaliile, să văd ce a rămas neschimbat și ce s-a adăugat.

De ce nu mă uit la seriale?

Pentru că provoacă dependență. Mare dependență. Imaginați-vă, am stat până la cinci dimineața să văd fiecare sezon din „Urzeala Tronurilor”. La fel s-a petrecut și cu „Jurnalele”. Am adormit cu vampirii în privire și am avut nenumărate halucinații auditive din cauza lor. Aa, era să uit. Pentru că nu m-am putut rezuma doar la povestea în care Elena îi juca pe degete pe cei doi frățiori, Stefan și Damon, am vrut să văd și cum s-au creat vampirii, așa că am descărcat și „The Originals”, serial pe care, evident, nu l-am lăsat până când nu l-am terminat. Am pe listă „Suits” și „Lie to me”, dar naiba știe când am să găsesc timp pentru ele :).

Despre „Outsourced”.

Am ales să-l văd pentru că mi l-a recomandat un manager de la serviciu. Și pentru că m-a atras titlul, nu doar povestea, care are ca subiect externalizarea unui serviciu într-o altă țară. În general, ce are legătură cu India, mă atrage. Este una dintre țările pe care îmi doresc să o vizitez. Iar după acest serial, dorința mea nu s-a diminuat deloc, dimpotrivă, sunt și mai curioasă în privința culturii și a vieții lor 🙂

Todd Anderson (John Hamilton) este angajat într-o companie americană de call-center, iar atunci când acest serviciu este externalizat în India, acesta trebuie să călătorească acolo pentru a-i oferi consultanță celui care îl va înlocui. Deși nu este încântat de idee, Todd nu are prea multe opțiuni. Șeful lui îi spune clar și răspicat în față, în timp ce înfulecă cu poftă din niște coaste cu barbecue, că este decizia lui dacă vrea să meargă în India ori să… rămână fără job.

Desigur, alege să-și ofere cunoștințele în India, o țară în care încearcă să se adapteze, deși oamenii îl strigă „Toad” (broască). Compania angajează numai personal tânăr, iar toți sunt începători și nu știu să vorbească la telefon astfel încât să încheie o tranzacție. Prin urmare, lui Todd i se cere să concedieze din oameni, pentru că „the revenues are down”, ca să-l citez pe „the big boss”. Iar răspunsul lui este că nu are de gând să facă această mișcare, pentru că „everyone has potential”, lucru care se și dovedește, într-un timp scurt.

„You see, Rajiv, you give someone a chance, good stuff happens„, este replica pe care i-o dă asistentului manager ahtiat după funcție și bani (ahtiat, cum zic eu, în aparenţă, pentru că motivul atitudinii sale este altul).

Todd nu ține cont de principii și se îndrăgostește de Asha, o indiancă frumoasă și inteligentă, care ar trebui să respecte tradiția de a avea o căsătorie aranjată. Și pe care o va promova :). Îmi place Todd, ca şi manager (sigur, şi de John, ca şi actor). Îmi place pentru că nu merge după nişte reguli impuse într-o carte de management, ci după exemple din viaţa de zi cu zi.

Nu mai povestesc pentru că oricum nu știu ce se întâmplă mai departe. N-am stat să citesc cronici despre acest serial sau comentarii pe forum. M-am uitat doar dacă mai are și alte sezoane. Nu știu de ce s-au oprit doar la un sezon. Din 2006 nu a mai apărut un al doilea. Probabil că americanii nu prea gustă genul acesta de umor, în care businessul este amestecat cu râsete și amuzament, habar n-am.

Recomand pentru weekend. „Outsourced” este un serial care te va binedispune și care se vizionează foarte repede, datorită faptului că fiecare episod are doar 20 de minute. Pe mine m-a prins de la primul episod și am văzut deja cinci.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

TU Ai văzut serialul ”YOU” de pe Netflix?

TU poate ești un cinefil mai mare decât mine, dar eu rar aleg să...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Ce filme și seriale adaptate după cărți vor apărea în 2021

Lupta dintre carte și film continuă! Evident, între cărțille și filmele adaptate... unde părerile...
error: Content is protected !!