Acasă Descopera Cultura generala Simptomele modificărilor hormonale și cum ne afectează acestea sănătatea

Simptomele modificărilor hormonale și cum ne afectează acestea sănătatea

0
Simptomele modificărilor hormonale și cum ne afectează acestea sănătatea
Sursa foto: huffpost.com

Dezvoltarea corpului uman depinde în mare parte de funcția hormonilor – ei sunt responsabili de starea de spirit, emoții, comportament și, bineînțeles, de aspectul nostru. Așadar, când organismul se confruntă cu modificări hormonale, primele simptome devin vizibile.

Hormonii sunt secretați de diferite glande și organe, inclusiv de glanda tiroidă, glanda suprarenală, hipofiză, ovare și pancreas. În acest articol, am enumerat câteva din principalele simptome ale dezechilibrului hormonal. Iată care sunt principalele semne care ne anunță că organismul se confruntă cu modificări hormonale:

Coșuri sau acnee

Dacă apar pe piele coșuri sau acnee, acesta este un simptom al modificărilor hormonale care au loc în organism.

Creștere în greutate

Modificările hormonale sunt principalele cauze ale creșterii în greutate, care poate să apară chiar și când ții dietă și practici exerciții fizice. Aceasta este o problemă care afectează femeile de ani.

Oboseală

Oboseala cronică poate fi simptomul modificarilor hormonale care au loc în organism. În plus, oboseala apare când nivelul de progesteron este mult prea mare.

Transpirație

Transpirație excesivă, care apare fără motive, este asociată cu modificarea hormonală. În acest caz, este recomandat să mergi la un control medical, mai ales dacă transpirația este însoțită de bufeuri.

Cearcăne

Chiar dacă cearcănele din jurul ochilor apar când nu dormi suficient sau suferi de insomnie, modificările hormonale care au loc în organism ar putea avea legătură. În plus, cearcănele apare, în general, din cauza lipsei de progesteron.

Depresie

Depresia și schimbarea stării de dispoziție sunt simptome ale modificărilor hormonale. În plus, anxietatea și depresia pot să apară la femei înainte de menstruație sau menopauză.

Căderea părului

Pierderea podoabei capilare este un alt simptom al modificarilor hormonale care au loc în organism. Dacă îți cade părul în mod excesiv, înseamnă că nivelul de hormoni este mult prea mare. Adresează-te unui medic pentru stabilirea unui diagnostic.

Sursa foto: huffpost.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!