Acasă Descopera Cultura generala Sevilla, un oraș greu de povestit. Vă recomand să îl gustați!

Sevilla, un oraș greu de povestit. Vă recomand să îl gustați!

0
Sevilla, un oraș greu de povestit. Vă recomand să îl gustați!
Sursa foto: blog.enalquiler.com

Sevilla, un oraș greu de povestit. Un oraș al gustului și al simțurilor, care nu se traduce. Vă recomand să îl gustați!

Nu sunt fan Spania, nu am fost niciodată. Nu am vizitat Barcelona și nu cred că o voi face în viitorul apropiat. Cum nu îmi trezește interesul nici Parisul. Știu, o să spuneți că sunt nebună. Nu sunt, doar am alte gusturi. Eu sunt fan Salzburg, Munchen, Roma, și…Sevilla, da. Este altceva…

Nu o să vă fac vreo descriere geografică, pentru că știm cu toții unde se află Sevilla și, dacă nu știm, găsim pe Google ce informații dorim. Vreau să vă spun însă ce mi-a furat o parte din inimă și de ce. Orașul lui Don Juan și al lui Figaro are o istorie fascinantă și monumente unice. Este recunoscută pentru veselia ei, pentru bogatul simț artistic al locuitorilor, pentru măiestria și agerimea lor, cu care confecționează costumele tradiționale de o frumusețe răpitoare. Aceste costume sunt purtate de călăreții care defilează la Feria de Abril, sărbătoarea anuală a orașului Sevilla, dar și de dansatorii de flamenco.

Sărbătoare plină de culoare

Dacă ajungi la acest spectacol, nu o să mai vrei să pleci. Plus că, este cea mai bună perioadă de vizitat. Feria de Abril se desfășoară în fiecare primăvară, la o săptămână după Paștele Catolic, așa că poate fi și în luna mai, și prinzi și zile de plajă. O să ai curcubeu de costume tradiționale, o să vezi oameni frumoși dansând flamenco, zâmbete și voie bună, toate într-un loc, pe o durată de 4-5 zile.

Fiecare zi a Feriei începe în jurul prânzului cu parada călăreților și a trăsurilor, care își etalează cu mândrie costumele. Începe și sezonul corridei, pentru cei cu sângele rece. Eu nu am rezistat, recunosc, dar pentru unii poate fi o adevărată atracție.

Te poți plimba pe aleile și piețele din Bairro de Santa Cruz, care au fost martore la numeroasele evenimente storice și au servit ca sursă de inspirație pentru poieți, scriitori și muzicieni. De asemenea, renumitul ghetou al evreilor, numit acum Cartierul Sfintei Cruci, cel mai mare altar din aur, pe care îl găsești în catedrala din Sevilla, înalt de 20 de metri, cu zeci de scene din viața Fecioarei Maria și ale lui Iisus, pentru care s-au folosit peste 2,5 tone de aur, adus din Mexic și Peru. Tot acolo se află mormântul lui Cristofor Columb.

Și, unde mai pui că, toate astea le poți vedea gratis 🙂

Sursa foto: blog.enalquiler.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!