Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Acasă Sanatate Educatie nutritionala Somon la cuptor cu lămâie

Somon la cuptor cu lămâie

0
Somon la cuptor cu lămâie
Sursa foto: bigoven-res.cloudinary.com

Peștele este alimentul care trebuie să se regăsească în alimentația noastră, măcar o dată pe săptămână. De aceea, iată o rețetă delicioasă de somon la cuptor cu lămâie, pe care o vei include în lista mâncărurilor preferate.

Ai nevoie de:
– 1 bucată de somon file
– 1 lămâie bio
– sucul de la o jumătate de lămâie
– 1 lingură de ulei de măsline
– sare
– piper
– rozmarin
– busuioc
– pătrunjel

Mod de preparare

Încălzește cuptorul la 180 de grade.

Pune într-un vas de yena sau într-o tavă uleiul de măsline cu rozmarin, busuioc (uscat) și pătrunjel tocat mărunt.

Spală somonul, curăță-l de solzi și asigură-te că nu are oase. Pune-l în vasul de copt.

Spală lămâia și apoi feliaz-o , astfel încât să dea mai multă aromă peștelui. Stoarce sucul de la o jumătate de lămâie și toarnă-l peste somon. Presară sare și piper, după gust.

Bagă vasul în cuptor. Lasă-l cel mult 20 de minute. Nu-l lăsa mai mult timp, pentru că se va usca. Verifică cu o furculiță dacă somonul este gata.

După ce s-a gătit, scoate vasul cu somon din cuptor. Este gata pentru servit.
Lângă somon, ca garnitură merge foarte bine orezul cu legume sau cartofii nature și o salată verde.

Info

Somonul este sănătos doar când este preparat la cuptor. În plus, somonul este ușor de gătit, și poți să-l condimentezi cu ierburi sau plante aromatice, în funcție de preferințe.

De ce este bine să incluzi somonul în alimentația ta:
1. Pentru că somonul are un conținut ridicat de acizi grași Omega-3, luptă împotriva hipertensiunii arteriale. Reduce, de asemenea, probabilitatea de a suferi atacuri de inimă.
2. Consumul de acizi grași Omega-3 reduc riscul de a suferi de aritmie cardiacă.
3. Îmbunătățesc fluxul sangvin, împiedicând formarea cheagurilor de sânge.
4. Datorită conținutului ridicat de vitamina A, somonul previne infecțiile. În plus, repară țesuturilr musculare.
5. Stimulează funcția creierului și memoria, prevenind boala Alzheimer sau alte boli cerebrale degenerative.
6. Somonul împiedică colesterolul să se depună pe pereții vaselor de sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!